maandag 14 februari 2011

foto's bewerken

Vandaag ben ik bezig geweest om alle onderdelen waar tekst en foto's op komen te bewerken. De meeste had ik al eerder afgedrukt op stof maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Ik heb hier in ieder geval van geleerd dat ik pas kan gaan afdrukken wanneer ik precies weet wat ik waar wil hebben.
Vorige week heb ik bij www.cordiatelier.nl nog 2 mooie zijdes gekocht en daar pronken nu mooie foto's op. Met

1 foto ben ik wel heel lang bezig geweest. Die was gescand van een oude pasfoto. Dus eerst alles rondom wit gemaakt, want anders zie je precies waar de foto begint en stopt. Daarna moest de foto nog geroteerd worden zodat ie wel mooi vertikaal in de quilt verschijnt. Op het patroondeel waar de foto moet komen, had ik een lijntje getekend wat de horizontale lijn van de quilt wil aangeven. Nu staat de foto heel raar op het lapje, maar uiteindelijk in de quilt zelf, dan komt ie wel mooi te hangen.

Ook het versje van mijn moeder in mijn poesiealbum had ik al eerder afgedrukt. Maar die wat nu niet echt mooi geworden. Dus ook die heb ik weer bewerkt. Alle pikkeltjes erom weggehaald, nu is het allemaal weer mooi zonder zwarte vlekjes ed. Dit soort acties zijn dan ook alleen mogelijk met een fotoprogramma. Het kost veel tijd, maar dan heb je ook wat. Haar eerste regel "Lieve Christina" heb ik op dezelfde stof nog een keer afgedrukt. Die komt nog weer terug in een heel klein deeltje.
Deze foto heb ik jullie al eerder laten zien, maar hij is nu dan ook afgedrukt op zijde. Mijn moeder kennende had ze het prachtig gevonden om op zulk mooie stof afgebeeld te staan. En als je goed kijkt, kun je op deze foto onderaan ook haar geliefde fresia's zien staan.


Ook is het me nog gelukt om de hele tekst van "geen kind meer" op een patroondeel te krijgen. Dus ook deze nog afgedrukt op groene zijde.
Eigenlijk houd ik helemaal niet zo van foto's in een quilt. Maar nu is het functioneel en ben ik er wel bij mee. Ik vind het gewoon prettig om te weten hoe alles moet en dan pas ik het ook toe. Maar of ik dat in de toekomst nog eens gaan doen, dat zal moeten blijken.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Buitengewoon goed gelukt Christina! Welk fotoprogramma gebruik je daarvoor? Vooral de foto van je moeder is bijzonder mooi geworden op de zijde!

marjolijn zei

Ja, ziet er erg mooi uit. Wil je morgen hier iets van meenemen? Ik zou de foto's graag in het echt willen zien.

Janny de Roo zei

Ik vind de foto van je moeder helemaal niet raar op de stof staan hoor, het is maar hoe je er tegen aan kijkt, denk ik ...Leuke herinnering zo. Jij hebt tenminste je poesie-album nog.....De mijne zal wel met de zoveelste verhuizing verdwenen zijn.

Nienke zei

Super! Ik had ook al eens geleerd eerst tot in de puntjes uit te werken op papier voordat je het in het echie print. Ik vind het mooie subtiele toevoegingen waar je vaak met je gedachten zult wegdwalen. En is dat nou niet mooi van zo´n stuk?

Dea zei

Heel bijzonder, de foto's en de teksten op die prachtige zijde!

Anoniem zei

Wat heb je die foto's mooi bewerkt.
Bijzonder en een herinnering aan jouw moeder. Prachtig.
Marjo