zondag 14 oktober 2012

het echte werk kan beginnen

Voordat ik de kralen kon gaan naaien moesten de lappen eerst gequilt worden. Daarvoor gebruikte ik de tussenvulling die ik eerder had gesneden voor de pagina's van het boek. Ook gebruikte ik de daarvoor al gesneden oranje achterkant weer.


Omdat de delen  na het quiltwerk gesneden worden in 6 cm breed en 31 cm lang hoefde het quiltwerk niet echt heel uitgebreid te worden. Althans, dat geldt voor de oranje lappen. De bruine moesten toch wat meer gequilt worden omdat ik daarvoor hetzelfde formaat gebruikte maar die daarna nog weer  in driehoeken sneed. Bij mijn eerste oranje lap was ik iets minder slim want die sneed ik ook in driehoeken. Was ik even blij dat ik genoeg stof had om de rest van de kralen uit te kunnen snijden. Hieronder zie je de oranje recht- en driehoeken. van de bruine  driehoeken heb ik geen foto's gemaakt.Nu kan het naaien beginnen. Maar omdat jullie een feuilleton wel kunnen waarderen vertel ik jullie daarover in m'n volgende blog.

10 opmerkingen:

els zei

Ben ongelooflijk benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.Leuk om het zo van dag tot dag te kunnen volgen.

Anoniem zei

Ondertussen ben ik weer in Dubai en ligt het werk aan de kralen dus stil. Vanwege materiaalpech (een zeer onwillige soldeerbout) heb ik net niet alles af kunnen krijgen. Wel is al het glas gesneden en grotendeels voorbereid om in elkaar gezet te worden. Mijn goede soldeerbout ligt bij mijn broer, dus als er iemand van Erica naar Bergen (NH) moet dan zou die mijn bout kunnen vervoeren! Helaas ook (nog)geen foto's gemaakt. Jullie moeten dus op mijn bijdrage wachten tot ik rond de Kerst weer in Nederland ben.

Anoniem zei

tja, ik heb geen identiteit dus wordt hier als anoniem weergegeven maar jullie heb vast begrepen dat ik Fien ben.

janneke zei

Dat is het goede woord: feuilleton.
Heeeerlijk!!!

Vind het trouwens wel een spannend geheel worden.

Hannie de Beer zei

Leuk, en gezellig,de voortgang van je werk te kunnen volgen! Heel spannend,en ik ben ook benieuwd naar het eindresultaat? De kleuren en zeefdrukken zijn prachtig!

Leny Huneman zei

Je brengt het leuk en houdt het spannend

Leny Huneman zei

Ben ook zo benieuwd naar de kralen van Fien

Anoniem zei

Je houdt het spannend!

Janien zei

Tsjonge, dat klinkt allemaal wel heel erg spannend. 't Ziet er ook best ingewikkeld uit.

AnneJeu zei


Dwe kralen van Christina zijn intussen bij mij en ik kan jullie verzekeren dat het de moeite waard is om ze straks in Essen te komen bewonderen. En dan moet het gedeelte van Fien nog komen :)