maandag 8 oktober 2012

colors of africa

Al eerder liet ik jullie zien waar ik mee was begonnen voor de tentoonstelling volgend jaar van Colors of Africa. Het was een hele zoektocht naar de juiste weg. Begin dit jaar volgde ik een workshop 'boek maken' bij Rita Berghuis. Daar heb ik een grote lap gezeefdrukt.


Vervolgens thuis er allemaal pagina's van gesneden en gesandwicht. Toen ik dan echt aan de eerste pagina zou beginnen vernam ik al dat ik buiten mijn comfort zone kwam. Quilten vind ik leuk om te doen, maar om zo maar uit je fantasie aan de slag te gaan is niet mijn ding. Hoe mooi ik dat bij anderen ook vind. Dus bedacht ik dat het makkelijker was om met een thema te werken. En dan ga je denken waar je aan kunt denken als je aan Africa denkt. Bij mij werd dat 'kralen'.  Moet ik  jullie ook direct uitleggen waarom. Want ik heb een vriendin, Fien, helaas geen blog, die ook quilt, maar daarnaast ook glas in lood maakt. Echt de prachtigste dingen ontspruiten uit haar brein. Vorig zomer o.a. een prieel van glas in lood. En het leek me geweldig om samen met Fien dit werkstuk te maken. Dus moest mijn quiltwerk  zo gequilt worden dat zij er later glas in lood in zou kunnen maken. En kralen geven daar nu eenmaal de mogelijkheid voor. Dus heb ik geprobeerd om mijn eerste pagina te voorzien van diverse soorten kettingen. Dus heb ik er nog een kettingvan angelwire op geplakt. Vergeet ik nog te vertellen dat ik uiteindelijk ervoor heb gekozen om niet de gezeefdrukte kant te gebruiken. Dit werd te druk.  Ik heb de pagina's gewoon omgedraaid.


 Op de achterkant is het quiltwerk beter te zien.


Toen was mijn eerste pagina klaar en ondervond ik al wel dat mijn fantasie echt op was.
Bovendien probeer je steeds te bedenken hoe je een boek goed kunt laten uitkomen. Fien kwam met het idee van een soort lessenaar en dan de pagina's allemaal een beetje open te laten staan. Maar wil je het zo doen, dan loop je tegen praktische problemen aan. Immers, de pagina's zijn grotendeels van stof en ze moesten  dan wel verhard worden. Bovendien wil je niet dat de pagina's om kunnen krullen dus daar moest ook wat op bedacht worden. Het werd dus echt weer tijd om met Fien skypen (ze woont grotendeels in Dubai) en al pratende kwam Fien met het idee om iets heel anders te maken dan een boek. Haar idee was om 3-dimensionale kralen te maken. Ik de horizontale kralen en zij de hangers van glas in lood. Om het idee concrete vormen te kunnen geven spraken we af dat, zodra Fien weer in Nederland zou zijn,  ik bij haar zou komen logeren. Dat gebeurde in juli. Wat daar is uitgekomen vertel ik jullie in een volgende blog.


13 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke ideeen allemaal!

ann vanherle zei

De voorbereiding, het zoeken en uitproberen zijn voor mij het leukste onderdeel.Soms kom ik onderweg bedoelde of niet bedoelde dingen tegen die ik later nog eens kan gebruiken. Geniet van de voorbereiding en ben zeer benieuwd naar het eindresultaat

Liesbeth Wessels zei

Je houdt het wel spannend zo, een soort vervolgverhaal. groetjes van liesbeth

Hannie de Beer zei

Bijzondere ideetjes allemaal Spannend!

Janny de Roo zei

Ik ben net zo nieuwsgierig als de vorige dames, want je hebt echt wel fantasie, misschien in het vertellen....hier wordt ook met spanning op het vervolgverhaal gewacht...! Succes !!

Leny Huneman zei

Inderdaad, zo al denkende, doende en pratende kom je op de mooiste ideeën.

Christel Sins-Camp zei

Echt leuk om samen aan een project te werken! Ben ook heel benieuwd...

Janien zei

Dit is al prachtig. Knap dat jullie dat allemaal zo kunnen bedenken. Spannend wat het vervolg van dit blogje zal laten zien. Veel plezier met het verdere verloop.

Johanna Zweden zei

Nu dat word spannend, en wat een mooie kleur is dit geworden
Fijne dag groetjes Joke

Franny zei

Mooie basis heb je al. Bijzonder is het dat je iemand hebt, die je aanvult bij je creatieve werk ( en andersom)
Franny

Nienke zei

Heerlijk dat we over je schouder mee mogen kijken met het proces!

Karen zei

Hoi Christina,

Wat vind ik de colors of africa een prachtig 'doek'. Mooie keluren en een mooi ontwerp in de quiltlijnen, passend bij de ondergrond.

Groetjes van Karen

Unknown zei

bonus deposit ayam sabung bangkok terbesar