vrijdag 26 oktober 2012

De kralen gaan op reis

Het is zo ontzettend jammer dat ik jullie nu niet het uiteindelijke resultaat kan laten zien, gewoonweg omdat ik alleen maar de stoffen kralen maak en Fien de glazen kralen. Dus kan ik jullie alleen de kralen laten zien die op reis gaan naar België. Wij zijn zeker van plan om naar de tentoonstelling van Colors of Africa  te gaan. Deze is in april in Essen in België. Pas dan kan ik jullie foto's laten zien van het uiteindelijke resultaat.


De kralen zijn gevuld op een bezemstok, dat hebben jullie eerder kunnen zien. Maar na het vullen en dichtnaaien werden de kralen er wel afgehaald natuurlijk. Maar dan toch maar es even proberen of de kralen ook makkelijk aan het scheepstouw geregen kunnen worden. Tot halverwege wil dat nog wel lukken, maar veel verder komt het touw niet. Dus daar heeft dh een prachtige oplossing voor gevonden.


Aan het uiteinde het touw dat prachtig dichtgesmoten is, heeft dh ijzerdraad gemaakt en daaraan vast weer een stuk electriciteitsbuis. Dat buis moet natuurlijk wel langer zijn dan de kraal. En nu lukt het wel. Eerst de buis door de kraal, dan het ijzerdraad met daaraan vast het touw. Je moet het wel een beetje meehelpen door aan beide uiteindes de overgang van buiten- naar binnenzak vast te houden, maar dan sluit de kraal ook prachtig om het touw heen. Gelukkig, dat is gelukt.

Tot zover deze feuilleton. In april kan ik jullie pas de definitieve versie laten zien, gewoonweg omdat ik het ook niet eerder af zie dan in België.  En dan hangen de glas in lood kralen van Fien en natuurlijk ook tussen.

14 opmerkingen:

ann vanherle zei

Wat een werk. Tot in april.

Ineke zei

Ik vind dit wel heel bijzonder hoor. Je verdient een groot applaus.

Janien zei

Geweldig! Ook spannend voor jou dus hoe het er uiteindelijk uit zal zien.

Liesbeth Wessels zei

Geweldig wat een gezamenlijke inspanning om het zo te laten worden als je bedenkt. Ben heel benieuwd hoe het wordt en ga proberen in Essen te gaan kijken. groeten van liesbeth

els zei

Wat spannend dat je tot april moet wachten om het uiteindelijke gezamenlijke resultaat te zien. In elk geval zien jouw kralen er prachtig uit.

Janny de Roo zei

Maar natuurlijk wachten we op de foto's van april en misschien de overige foto's van de tentoonstelling.....
Mooi materiaal Christina ....

joke zei

Mooie kralen zijn het geworden. Spannend dat je pas in april het totaalbeeld ziet.

Leny Huneman zei

Het is een film waard Christina. Komplimenten voor dit geweldig verhaal en de prachtige beelden.

marjolijn zei

Wat een project! Ik kan niet wachten tot april om het geheel te zien. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit! Met dank aan Peter natuurlijk, hij heeft er ook heel wat denkwerk in zitten. Heerlijk toch die enthousiaste hubbies.

Anoniem zei

Wat een prachtige kralen en wat maak je mij nieuwsgierig wat je er nu verder mee gaat doen.

Nienke zei

Supersuper, dat moet ik in het echt gaan bekijken. Heerlijk dat we het verhaal erachter nu kennen!

DEKAKADO zei

Spannend!! Groetjes, Marleen.

Christel Sins-Camp zei

Wat een fantastisch verhaal. Essen is voor mij in de buurt, dus laat tzt weten waar en wanneer!!!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Het is zo een een speciale 3D quiltvorm geworden en ik ben heel benieuwd hoe het geheel met het glas zal zijn.