donderdag 18 oktober 2012

driehoekjes aan de buitenzakHet is handiger om eerst de foto's te laten zien. Ik heb eerst berekend en getekend hoe de overgang van buitenzak naar binnen zak moet worden. Aan het smalle uiteinden van de buitenzak ik deze nog 25 cm breed. En die moet naar 9,5 cm. En op die manier is het ook makkelijk om de driehoeken te berekenen. Om contrast te krijgen heb ik de kleuren net andersom gedaan.

Dus de eerste rand eraan genaaid. Toen de binnenzak genaaid. Ik had nog steeds genoeg oranje stof over dus daar heb ik alle binnenzakken van genaaid. 9 cm breed en 59 cm lang. Want ik wil de kraal een beetje naar binnen laten komen. 

Helaas heb ik er geen foto van gemaakt, want ik kan jullie wel vergeten dat mijn plan niet werkte. Wanneer ik de tekening hierboven nog es bekijk vond ik het een geweldige oplossing, maar dat bleek het niet te zijn.  
Toen ik de kraal helemaal rondom had vastgenaaid, bleek dat daar waar het scheepstouw door de kraal moet komen, helemaal niet meer in het midden zat maar helemaal uit het midden. Dit werkte dus niet.

Ik ben al vanaf juni met dit project bezig dus ik hoop dat jullie me vergeven dat ik het niet meer helemaal weet.

Gelukkig hadden we in september QuiltPlus, onze artgroep in het noorden en daar legde ik mijn probleem voor. Gelukkig kwam Marijke de Boer daar met DE oplossing aanzetten.  Maar deze blog wordt al weer veels te lang dus moeten jullie daar even op wachten.

7 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Zo herkenbaar die denkfouten. Maar je komt er wel uit. Het is en blijft een schitterend idee. rimpelen om de ruimte te verdelen ??? Ik wacht wel af wat de oplossing is geworden. groeten van liesbeth

Aart zei

Denkfouten maken is deel van het proces, het zal je brengen waar je wezen moet. Schrijf wel alles op - ook je fouten - dan hoef je ze niet nog een keer te maken. Ik blijf met spanning je vorderingen volgen!
http://quiltaart.blogspot.nl

Ineke zei

Het wordt een echte soap met cliffhangers. Ik wacht in spanning af.

Christel Sins-Camp zei

Ik zit op het puntje van mijn stoel... Wordt vervolgd!

Janien zei

Sjonge, het is een heel project. Spannend verhaal maak je ervan :)

miekequilt zei

Wat een verhaal. Ik weet hoe het afloopt,maar zoals je het hier steeds beschrijft houd je er,ook voor mij, goed de spanning in zeg.

joke zei

Het is wel een spannend vervolgverhaal zo.