zondag 13 maart 2011

quiltwerk is af

Ik heb geprobeerd jullie zoveel mogelijk te laten zien van het hele proces. En nu ben ik op een punt beland dat ik iets heel raars ga doen. Het quiltwerk is in eeste instantie af, maar misschien nog niet helemaal. De achtergrondstoffen heb ik niet gequilt. Dat zijn soms best grote stukken. En ik kan nu nog maar moeilijk inschatten of het ook quiltwerk vereisd. Daarom heb ik em op maat gesneden en wil em eerst biezen. Dan laat ik em een paar dagen uithangen en dan beslis ik wel of er nog meer moet gebeuren. Dat op maat snijden was weer een hele strijd. Door mijn oogproblemen gaat dat meestal fout. En ook nu weer.

Ik doe zo m'n best om het heel netjes te doen en toch mankeert er weer 2 cm aan. Dus maar weer gesneden met als resultaat dat niet meer alle delen mooi in z'n geheel getoond kunnen worden. Oh, wat haat ik het dat me dat steeds niet goed lukt. Enfin, hij is nu netjes op maat. De biezen gaan er om heen en de tunnels worden vastgezet. De achterkant vind ik vaak ook schitterend om te zien en nu helemaal met het vele verschillende quiltwerk.

9 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Christina, ik begrijp dat je daar steeds mee geconfronteerd wordt. Is er dan niemand die je op zo'n moment even een handje (oogje) kan helpen...? Of is dat iets wat jij niet toe laat?
Sorry, misschien ga ik een stap te ver...Je werk is zo mooi..!
groetjes, Janny

marjolijn zei

Ja, hij wordt wel heel mooi. Jammer dat je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt. Janny heeft natuurlijk wel een punt. Maar vragen is geloof ik, niet de sterkste kant van Christina. Maar je komt er wel, al kost het iets meer moeite. Misschien moet je ook gewoon accepteren dat dit erbij hoort. Dat is een stukje van jou!
dikke smok...

Hannie de Beer zei

Jammer Christina. Maar wat is er mis met vragen? En wat ook helpt,is een grote lineaal ,en iemand die even met je meekijkt! Of zoals Marjolijn zegt: Een beetje acceptatie? Kijken wat het zwaarst weegt.
Maar mooi is hij!

ina zei

Hoi Christina, is het een idee om een quilt eens niet vierkant / recht af te werken maar met een golvende beweging?

Uit de vrije hand gesneden bedoel ik eigenlijk. Och het zijn zomaar wat tips - uiteindelijk moet je zelf kiezen wat het beste voor je is en bij je past.

Dat is het mooie, je kan gewoon alle goede en goed bedoelde raad in de wind slaan.

Ik vind het een heel goed idee om de quilt te laten uithangen, toevoegen is makkelijker dan uithalen.

Je maakt ons wel behoorlijk nieuwsgierig hoor.

en een dikke smok uut Salland.

Aart zei

Het gaat een mooie quilt worden. Ik denk dat het een goed idee is om de quilt eerst uit te laten zakken. Dan heb je ook tijd genoeg om te bepalen welke stukken je nog wilt doen.
http://quiltaart.blogspot.com

Dea zei

Wat vreselijk frustrerend om steeds tegen die beperking aan te lopen, Christina. En er is ook geen zicht op dat dat nog zou verbeteren, toch? Moeilijk hoor. Andere oplossingen dan al zijn genoemd, weet ik ook niet.
Wat een goed idee om de quilt eerst even te laten hangen voor je beslist of je nog meer wilt quilten. Ik ben dan bang voor plooien maar dat hoeft dus niet?

Anoniem zei

Wat is hij mooi!!! Jammer dat je iedere keer dezelfde problemen hebt.
Gr. Ineke

Anoniem zei

Goed idee om de quilt nog even te laten uithangen. Frustrerend om telkens tegen jouw handicap aan te lopen. Ik sluit me aan bij de andere reacties
Marjo

Nienke zei

Maarreh lieffie, eerst afbiezen en dan misschien alsnog gaan quilten is toch vragen om problemen? Door het quilten krimpt de stof op die plek toch weer waardoor het scheef gaat trekken? Ik zou eerst maar je plan trekken en beslissen en pas daarna af gaan biezen, anders blijf je trekken en duwen om het passend te krijgen.
En troost je, alleen jij weet waar je verkeerd gesneden hebt ;-), en ik vind hem prachtig worden!