vrijdag 11 februari 2011

Inmiddels is het een zootje


Iedere keer gebeurt het me weer dat als ik met een project bezig ben het een enorme zooi in mijn werkkamer wordt. Misschien ook wel juist omdat ik een werkkamer heb. Want bij ieder patroononderdeel probeer ik weer van alles uit wat mooi zou kunnen lijken.
Tussendoor heb ik ook nog vlsorix geverfd met lumiére in goud en ook heb ik olijfgroene acrylverf gekocht van Amsterdam. Die kleur wordt toch wel veel mooier dat dat goedkopere verf. Maar ik heb tot nu toe nog geen idee waar ik dit wil gebruiken in deze quilt. Maar het is gewoon handig als je dat alvast klaar hebt liggen. En gebruik ik het niet, dan komt het een andere keer wel weer van pas. Voorts heb ik nog 2x stof geprepareerd om foto's op te kunnen printen. Ook vond ik het poeziealbum waarin mijn moeder ook een versje heeft geschreven. Die heb ik inmiddels al geprint. Ook heb ik al foto's op stof geprint, maar omdat het voor mij de eerste keer was, moet ik nog leren dat je dat veel beter kunt doen als je echt helemaal zeker weet waar je het precies wilt hebben. En ook hoe de stof eruit komt te zien als je het bewerkt hebt met ink aid. De eerste keer veranderde niet veel aan het stof terwijl dat tijdens de les bij Ans Kastein www.anskastein.nl wel zo was. Ik had de vloeistof dus niet goed genoeg geschud, want de tweede keer werd de stof wel mooi bedekt.

Het patroondeel dat ik hier laat zien betreft een foto van mijn moeder met mij als klein meisje. Deze heb ik dus al vorige week gemaakt. Vanmorgen zat ik in de keuken waar mijn klimt hangt en die heeft wel een heel klein beetje dezelfde kleuren als deze. En ineens zag ik dat de Klimt hele mooie zijde heeft welke kleur zeker ook in het nieuwe doek zal passen. Dus vanmiddag direct gekeken of ik genoeg grotere stukken zijde in de juiste kleur had. En ja hoor, weer een doos op de grond met de helft ernaast. Gelukkig vond ik nog 2 mooie kleuren zijde die ik vanmiddag bewerkt hebt met bubble jet. Want nu de quilt steeds meer body krijgt, zie ik dat de eerder geprintte stoffen niet echt mooi lijken waar ik ze wil hebben. Ook de tekst van het liedje van Karin Bloemen wil ik er graag in verwerken.

3 opmerkingen:

marjolijn zei

Oh, dat wordt mooi! Die foto is goed gelukt hoor.

Hannie de Beer zei

Het wordt een heel bijzondere mooie quilt met steeds meer herinneringen.Heel goed die foto! Wat is ink aid? Zoiets als Bubble Jet? Toch zou ik er voor oppassen niet teveel verschillende bewerkingen in één werkstuk te stoppen. Overdaad kan soms schaden? En het is al zo'n prachtig werkstuk!

Dea zei

Mijn werkkamer wordt ook altijd een grote bende als ik ergens mee bezig ben. Helaas is deze nu nog "under construction" dus moet ik in de woonkamer werken. Daar kan ik er echter niet zo goed tegen als het een rommel is dus je begrijpt dat ik niet kan wachten tot de zolder klaar is.
Mooie foto trouwens!