zaterdag 5 februari 2011

deel 3


Op dit deel heb ik een rand met 2 rondingen gemaakt van olijfgroene organza. Ja, ook hier zit weer vlisofix achter. Ooit kocht ik een hele rol en daar heb ik alle dagen plezier van. In 1x zoiets kopen is wel veel geld, maar iedere keer naar de winkel moeten voor een paar meter zit met mijn grootverbruik ook geen zoden aan de dijk. Ik had eerst ook nog 2 grotere rondjes gemaakt die ik achter de organza wilde hebben, maar dat leek niet mooi. Dus 2 kleinere rondjes gesneden. Ik heb zo'n apparaatje waarmee je stof rond kunt snijden. Met dit soort werk is dat een uitkomst.
Op deze foto kun je veel beter de prachtige stof zien die ik als lichte hoofdkleur gebruik. Het is een stof die dimensie heeft en heerlijk aanvoelt, maar daar heb je met zo'n quilt niets aan.
Dan nu toch maar deel 1 tot en met 3 in zíjn gheel laten zien.

Om eerlijk te zijn is het voor mij enorm moeilijk om super netjes te werken omdat ik niet kan focussen. Dus alle delen knip ik eerst uit met ongeveer een krappe centimeter toeslag. Dit betekent dus zodra ik de delen op hun plek wil leggen het helemaal niet meer klopt. Nu zul je denken dat als je het patroon netjes overtekent dit geen probleem zal zijn, maar ook dat overtrekken is dus een probleem, weer door het niet kunnen focussen. In de praktijk betekent dit dat sommige delen elkaar zullen overlappen, maar daar zie je dan nagenoeg niets van terug. Bovendien geven die extra toeslagen mij ook de ruimte om fouten te verdoezelen.

1 opmerking:

Dea zei

Mooi om te zien hoe jij zo'n project aanpakt. Je had het laatst al over een goed patroon dat noodzakelijk is. Tot nu heb ik eigenlijk geen echte patronen vooraf gemaakt. Ik begin en gaandeweg vormt zich de quilt. Dat kan echter niet altijd dus ik kan nog heel wat van je leren op dat gebied.