donderdag 3 februari 2011

geen kind meer vervolg

Op Aart zijn blog http://quiltaart.blogspot.com las ik dat hij zijn berichten al van te voren klaarzet en dan aangeeft wanneer ze gepubliceerd moeten worden. Dus ik ging dat vanmiddag eens uitzoeken en heb het gevonden. Dat lijkt me heel makkelijk, want bij mij werkt het vaak zo dat als ik me er dan toe gezet heb om mijn blog bij te werken ik dan vaak wel 3 berichten weet te schrijven, maar dat dan niet doe. Dus nu ga ik in x keer een paar berichten maken en die ze dan per dag publiceren.

In het boek van Gloria staat dat ze alle onderdelen eerst allemaal vastnaait op stik en trek. Dus dat heb ik gekocht. Wat ben ik soms toch een dom gansje, wat dat spul ligt me gewoon niet, dat moest ik toch nog wel weten.
Maar inmiddels had ik het patroon over getrokken op dat spul en de 3 hoofdkleuren uitgeknipt en vastgespeld. Maar omdat ik niet altijd eigenwijs wil zijn (haha) ga ik nu dan toch maar ieder onderdeel apart aangepakken.

Te beginnen bij deel 1:
Omdat de ondergrondstof van dit onderdeel synthetisch is heb ik er vlisofix achter gestreken. Er komen meer onderdelen met deze stof, omdat het een mooie donkere tint is van de kleur die ik als hoofdkleur wil gebruiken. Een beetje olijfgroen dus. Mijn moeders favoriete kleur.
Op dit deel zit een figuurtje van gele tule waar natuurlijk ook vlisofix onderzit. En daarover heen een 2 stukjes van de lichtste hoofdkleur die zeker nog vaker voor gaat komen zoals te zien is op de allereerste foto waar alles nog aan de wand hangt.

3 opmerkingen:

marjolijn zei

Dat ziet er wel heel spannend uit hoor! Ben heel benieuwd wat het verder gaat worden.

Hannie de Beer zei

Wat een prachtige vorm is dit!Hoe zal de hele quilt dan wel zijn? Spannend hoor!

Dea zei

Ik ben even een paar dagen niet op je blog geweest en heb gelijk heel veel bij te lezen, zie ik. Wat ben je lekker op dreef, joh!
Ik vind de vormen op deze foto erg mooi. Dat glansstofje doet het mooi op de tule.
Moet je achter synthetische stoffen altijd vlisofix strijken?