donderdag 17 februari 2011

deel 9, de laatste

Ik had er al eerder 2 stukken stof voor dit deel uitgeknipt en erop gespeld. Dus tot dan wist ik echt niet wat ik met die stuk aan moest. Uit pure wanhoop Marjolijn http://marjolijnquilts.web-log.nl maar es gebeld of ze in de buurt was. Zij had andere bezigheden waarvan ik later de primeur kreeg. En omdat we elkaar toch de volgende dag zouden zien, had het ook geen zin om vanavond naar haar toe te gaan, want dan kon ik immers niets doen. En lang kan ik nu eenmaal niet wachten en gelukkig maar ook toen ik vanavond ineens zag dat het een kopie van deel 2 was, dus ook zo verwerkt kon worden. Alleen met andere stoffen.


Als ik aan zo'n groot project werk, trek ik letterlijk en figuurlijk alles uit de kast, zodat ik alleen maar op de grond hoef te zoeken naar de juiste stoffen. Zo kwam ik een prachtige zijden stof tegen met borduurwerk erop. Helaas zaten daar witte draden in, dus wist ik ook weer waarom ik em niet eerder had gepakt, want de basiskleur was precies goed. En ineens wist ik het: ik ga die witte draden gewoon kleuren met een goudkleurige stift.

Eerst even geprobeerd natuurlijk want je wilt toch niet meemaken dat ie al vastzit en dat dan blijkt dat het niet het gewenste resultaat zal geven. Maar die zorgen waren nergens voor nodig, want het werd perfect. Bovendien was het ook nog gekrinkelde zijde, dus eerst ook nog even gestreken om te zien of ik em glad kon krijgen. En ja hoor, ook dat ging perfect.


In de loop der jaren heb ik van zo ontzettend veel mensen stof gekregen, maar heel soms twijfel ik van wie ik wat heb gekregen. Zo de zijde die ik hierboven heb beschreven, die kreeg ik volgens mij van Yvon, maar anders van Fien. Zo komt in dit deel een heel rijk gedecoreerde gouden bruidstof voor die ik of van Fien of van Rudy heb gekregen. Deze prachtige stof zou in eerste instantie in deel 2 komen, maar doordat ik er vlisofix achter had gestreken en daarop het patroon had getekend en toen uitgeknipt, had ik em dus gespiegeld geknipt. Omdat ik er maar heel weinig van heb was het daarna eigenlijk niet meer mogelijk om em te gebruiken.

Maar hier kon het gelukkig wel. Juist omdat het zulk mooie stof is heb ik er voor gekozen om er niets omheen te doen. Op de laatste foto zien jullie het resultaat met in de rechteronderhoek nog een heel klein deeltje wat ik al eerder liet zien. Deze zit nog niet vast.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Dit stukje ziet er best chique uit. Vooral dat stukje zijde( kant) is prachtig!
Ik ben erg benieuwd naar het geheel.Of mag je dat nog niet laten zien?

Dea zei

Wat een prachtige stofjes weer. En een heel goed idee om die witte bloemen gewoon te kleuren. Je moet er maar op komen.

Janny de Roo zei

Jammer dat dit niet echt mijn kleuren zijn, maar wat je doet vind ik prachtig....!