donderdag 19 juni 2014

1e Prijs gewonnen bij Quiltfestival 2014 met quilt Onvoltooid verleden tijd over Anne Frank

Hieronder kunnen jullie het eerste verloop in kleuren zien. Dat is vorig jaar al gebeurd. Indertijd heb ik wel ruggespraak gehouden bij Nienke. Ik wilde van geel naar zwart verven. Maar vond na het verven de gele niet mooi en de 3 oranje te dicht bij elkaar liggen. Dus had ik de verhoudingen niet goed berekend. Daarom moest ik de lappen meerdere malen verven om wel een mooi verloop te krijgen. Wat je op deze foto wel kunt zien is dat ik steeds de achterkanten mee heb geverfd. Alleen bleek op het moment dat ik begon te naaien ik toch 1 achterkant kwijt was. Die vond ik pas terug toen alles al lang genaaid was.


Natuurlijk had ik van te voren een schema gemaakt wat ik waar wilde hebben. Maar in de praktijk gaan de dingen toch anders dan de bedoeling was. Qua verhaal zou het beter zijn om de Davidster op de eerste panel te naaien, maar qua kleur leek dat niet mooi. En zo ook de verhalen uit het dagboek. Die staan dan wel op de juiste plek maar zijn haast onleesbaar door de groene achtergrond. 


De foto hieronder geeft niet echt de juiste kleuren weer. Die hierboven wel. Maar je kunt wel het resultaat zien als ie hangt. De wolletjes uit het vorige blog zijn gebruikt als struiken onder het Anne Frank huis en op het monument van Bergen-Belsen op panel 7. Op de monument heb ik ze gebruikt zodat het steentjes lijken. Ook op alle letters. Maar dat laatste zag je alleen maar als je het wist.


Tijdens en na deze wedstrijd heb ik zo ontzettend veel reacties gekregen. Dat was zo lief. Zelfs mensen die vroegen of ik een joodse achtergrond heb. Wat niet zo is. Ik ben alleen geïnteresseerd in WO II, lees er veel over. We zijn in nogal wat concentratiekampen geweest. En dat versterkt de betrokkenheid.

En dan als kers op de taart een Bernina Special Edition 350 Carnival. Wat een prachtige prijs. Als Berninafan ben ik hier natuurlijk enorm blij mee. Maar ook de erkenning voor 9 maanden strijd voeren om in een quilt tot uitdrukking te kunnen brengen wat je probeert te vertellen.


De quilt heet Onvoltooid verleden tijd. Alle lappen zijn gescheurd en de kanten niet afgewerkt. Door kleur- en quiltverloop heb ik geprobeerd de strijd van Anne Frank inhoud te geven.

25 opmerkingen:

yvon zei

Leuk om de "wording" te lezen. Het is een indrukwekkende quilt geworden en terechte winnaar.

yvon zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
http://maryscreaties.blogspot.com/ zei

geweldig zoals je de triestheid van de 2e wereldoorlog verwoord hebt in een quilt !! Gefeliciteerd met je (terechte) eerste prijs !!

Joke Hardenbol zei

Hij is prachtig geworden Christina en de prijs is verdient. Veel plezier ermee.

Anoniem zei

Geweldig om dit zo te volgen! Prachtig!

Liesbeth Wessels zei

Geweldig dat je dit thema gekozen hebt, houdt mij ook altijd bezig.
Ik vind het kleurverloop ook erg mooi, helaas heb ik de quilt niet in het echt kunnen zien. Door familiefeestjes op zaterdag en zondag ben ik toch niet geweest. Vrijdag was te weinig, zeker als je eerst meer dan 2 1/2 uur moet rijden. Ik blok mijn agenda meteen voor de volgende keer. Ik vind het erg jammer dat ik het gemist heb, zeker toen ik alle reacties te lezen kreeg. Maar nogmaals heel erg gefeliciteerd met de prijs. groeten van liesbeth

Liesbeth Wessels zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie de Beer zei

Meteen toen ik het zaaltje binnenliep werd mijn oog er naar toe getrokken, en het was voor mij en mijn man meteen de beste! Ook onze interesse gaan uit naar W II .Ik was niet bij de prijsuitreiking , maar las het vandaag op een blog. Geweldig, je hebt het dubbel en dwars verdiend. Van harte proficiat!

hilde zei

Hij is prachtig ..ook in het echie ..verdiend gewonnen

Aart zei

Gefeliciteerd! Een mooi werk in kleur en opzet. Ik heb het wel mogen bewonderen en heb genoten van 2 dagen Gronings land.
http://quiltaart.blogspot.nl

Corinne Zambeek-van Hasselt zei

Erg leuk te lezen hoe je het werk gemaakt heb. Ben heel benieuwd hoe je op dit idee gekomen bent.

els zei

Ik vind hem ontroerend mooi. Je hebt de prijs zeer terecht verdiend.

Ineke zei

Super super mooi! Een juiste beloning voor al je moeite, gefeliciteerd!! En wat een mooie prijs.

janneke zei

Gefeliciteerd Christina. Een zeer terechte beloning van een indrukwekkend werkstuk.
Ik kon helaas niet komen maar hoop ooit eens in het echt te zien.

grieksegodin zei

wat leuk joh! gefeliciteerd, hij is prachtig! lieve groet Riet(je)

Ellen zei

Gefeliciteerd!!! Indrukwekkend en verdient. Ook mooi om dit blogje te lezen over hoe het allemaal is ontstaan.

Anita zei

De quilt is een super terechte winnaar.En ik vind het mooi om de aanloop tot het resultaat te lezen. geniet van je prijs.

marjolijn zei

Hij was werkelijk prachtig Christina! Je hebt de prijs verdiend hoor. Was fijn je ook weer even te hebben gesproken. X

Anoniem zei

Prachtig, hartelijk gefeliciteerd met je 1e prijs, verdiend.

Marloes zei

Hartelijk gefeliciteerd met je 1e prijs. Geniet ervan! Prachtige quilt en heel leuk om te lezen hoe ie tot stand is gekomen.

Nienke zei

Ik vond de kleur en het verloop heel bijzonder mooi, misschien juist door de verschillende verfbaden? Ook het huis-paneel en de herdenkingsplaat van grote klasse. Nogmaals gefeliciteerd, het is je van harte gegund!

Janny de Roo zei

Gefeliciteerd Christina. Jammer dat ik het niet kon zien....wij waren op vakantie in Ierland. We zouden in mei al zijn gegaan, ware het niet dat het toen volgeboekt was....heb nu de TT gemist, zo jammer...!

Jo Huijsman zei

Een wat late reactie, maar toch nog van harte gefeliciteerd. Ik vind het onderwerp prachtig uitgewerkt en mooi om nu het verhaal te lezen achter de quilt.

Viking en catamaranTortuga zei

gefeliciteerd!!!!!, ja ik verwachtte eigenlijk wel dat je met deze quilt de prijs zou winnen. Hij is echt super geworden.Ik zie het nu pas omdat ik nu voor het eerst eens goed internet heb.

Anonymous zei

Goede dag, ik ben nu zo blij, want vandaag heb ik mijn lening van € 29.000 gekregen van dit goede bedrijf LAPO na verschillende oplichting van verschillende cheaters, je kunt ook contact met hen opnemen als je een snelle lening nodig hebt, neem nu contact met hen op via deze e-mail: lapofunding960@gmail.com