dinsdag 19 februari 2013

staalkaarten en zwolle

Zondag ben ik naar Zwolle geweest. Lang niet alles gezien, want ik vond het eigenlijk steeds minder interessant worden. Bij mijn-eigen heb ik dan ook mijn inkopen gedaan en me deze keer heel netjes gedragen. Alleen 4 rollen lutradur in verschillende diktes,  wat folie, soluvlies, een solufilm, zeevalon en een pot met een goedje dat ik niet ken. Het is een soort spul wat de verf naar zich toe trekt. Je brengt het aan voordat je gaat verven. Je laat het drogen en dan ga je verven. Op de plekken waar je het goedje hebt aangebracht zul je zien dat de kleuren daar intenser zijn geworden. Nogal wat tinten verschil. Ook is het goedje goed te gebruiken met behulp van een zeefraam. In de toekomst zullen jullie er zeker resultaten van te zien krijgen.

En dan kwam gisteren de post met een dikke vlop met al de 24 staalkaarten die nienke voor iedereen heeft verzameld. Ben er zeer content mee en heb al in ieder geval 1 serie gezien die ik ook wil verven. Heb ze nogal over elkaar heen gelegd, want anders kreeg ik al dat moois niet op 1 foto.

Hoop dat Nienke volgend jaar weer zo'n prachtige staalkaartenruil verzint.


16 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Ook al zo'n mooie stalen kaart! Leuk je inkopen, het zegt mij allemaal niets maar je zal er ongetwijfeld weer iets moois van weten te maken.

Hannie de Beer zei

Heel jammer dat ik je niet heb ontmoet Zondag! De pot met spul is colormagnet pasta. Een poosje geleden heb ik een miniworkshop gevolgd met dit goedje. Is best leuk om uit te proberen. Zoals je zegt,eerst met sjabloon of screen opbrengen, en na het drogen verven . Ik heb er een zijden sjaal mee bewerkt.
En wat zijn de staalkaarten mooi hè , ik ga zeker wat series uitproberen!

Janien zei

Knap van je dat je je kon inhouden qua inkopen. En mooie staalaarten. Daar kun je flink mee aan de slag.

Liesbeth Wessels zei

Prachtige kaarten, ik kan bijna niet wachten. Dit spul zoals jij het noemt, lijkt me erg interessant. Onthouden voor de volgende beurs. groeten van liesbeth

els zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
els zei

Interessante aankopen heb je gedaan. Ben erg benieuwd naar de resultaten met de colormagnet pasta. Waar gebruik je trouwens solufilm en zeevalon voor?
Wat zijn die staalkaarten prachtig.

els zei

Interessante aankopen heb je gedaan. Ben erg benieuwd naar de resultaten met de colormagnet pasta. Waar gebruik je trouwens solufilm en zeevalon voor?
Wat zijn die staalkaarten prachtig.

els zei

Oei.... er ging iets mis. Je hebt mijn reactie nu 3 keer en ik krijg hem er niet af.

Ineke zei

Ben benieuwd hoe die prut werkt.

miekequilt zei

Ik vond de beurs wel leuk,maar erg veel borduren en wol. Leuk om te zien,maar waar blijven nieuwe/ andere verf winkels?
Ik zou zo graag eens wat anders zien. STV en Mijneigen zijn goed,maar ik mis een beetje vernieuwing,of is er gewoon niet meer??

Anoniem zei

Mooie staalkaarten. Staan er ook de verhoudingen bij? lijkt mij handig, zelf ben ik te lui om iets op te schrijven.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Dat colormagnet pasta klinkt heel spannend, Ik ben heel benieuwd. Ik was zaterdag in Zwolle maar heb het niet gezien.

Dea zei

Dat 'goedje' klinkt heel interessant! Colour magnet pasta, ik zal het onthouden. Ik ben benieuwd naar jouw toekomstige experimenten. En die staalkaarten, kwijl...

Janny zei

Ik heb vorig jaar ook een pot color magnet gekocht maar nog steeds niet gebruikt, moet ik toch eens doen.

José zei

Feestje hè die staalkaarten. Jij gaat dus op de transparante toer, of niet. ha ha.

DEKAKADO zei

Wat heerlijk he, zo'n dagje. Samen met "gelijkgezinden" En met al dat moois om je heen. Dat is genieten. Groetjes, Marleen.