donderdag 17 januari 2013

workshop encaustic art

Precies daar waar je het  niet verwacht, vond ik vorige week zo'n heel kleine advertentie waar een workshop schilderen met was (encaustic art) werd aangeboden. En wel in het gemeentelijk bokkeblaadje. Dus Leny maar es gebeld en ja hoor, die wilde ook wel mee. Toen kreeg ik nog een helder moment en bedacht dat Ingrid het ook wel leuk zo vinden. En zo kwamen we dan vanavond aan bij Jannie Warmolts.

Van te voren was ik van plan om ook een stukje stof mee te nemen, maar natuurlijk was dit zaagselhoofd dat weer vergeten. Enfin, het gaat om de techniek en niet om de drager.

Volgens mij is het 2 jaar geleden dat ik ook encaustic wax in Zwolle heb bewonderd, maar het toen een te dure aanschaf vond. Misschien is dit soort was voor stof duurder dan voor fotopapier?

Maakt niet uit. We hebben ons prima vermaakt, veel prachtige voorbeelden gezien en natuurlijk veel geleerd en ook fout gedaan.Hieronder een compilatie van wat we vanavond hebben gedaan. Leny haar resultaten laat ik hier niet zien want ik kan me voorstellen dat ze die zelf aan jullie wil tonen.

18 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuke techniek hé. Ik heb het een poosje geleden ook weer eens gedaan met de was die al 10 jaar hier in de kast stond. Op stof gebruik je meestal zuivere bijenwas, stukjes organza, servetten en derg. Heb ik eens gedaan tijdens een workshop van Gil de Vloo.Maar met de gekleurde was en fotopapier geeft het een heel eigen apart effect!

Janien zei

Leuk om te doen. Zelf heb ik het minstens 20 jaar geleden ook eens geprobeerd. (wat klinkt dat oud)
De resultaten zijn mooi.

janneke zei

Ik heb het ook wel eens gezien in Zwolle. Gaaf om het zelf eens te kunnen proberen!
Goede avond invulling!

Leny Huneman zei

Ja, het was echt heel leuk om te doen. Fijn dat Christina me mee heeft gevraagd.

Leny Huneman zei

Ja, het was echt heel leuk om te doen. Fijn dat Christina me mee heeft gevraagd.

Dea zei

O, wat is dit mooi! Dit wil ik toch ook eens gaan proberen, naast al die andere 400.000 dingen; waar haal ik de tijd vandaan?! ;-)

Leuk weer een blogje van je te lezen!

vrouw Hommel zei

Mooie resultaten, leuke techniek. Ik heb het vroeger ook wel eens op een beurs gezien.

Janny de Roo zei

Ik heb ook nog een doosje in de kast staan. Ik heb het ook in Zwolle gekocht, als één van de laatste aanbiedingen destijds. Volgens mij was het het laatste doosje. Het is inderdaad leuk werk, misschien met elkaar nog leuker. Ik heb het ook wel eens zien doen op een kunstmarkt, ....het lijkt dan zo gemakkelijk....

Ineke zei

O ja, dat heb ik ook eens op eigen houtje gedaan en bijna mijn goeie strijkijzer verknoeid. Dat spul gaat natuurlijk in de gaatjes zitten. Het resultaat is wel heel leuk.

marjolijn zei

Jaaaaren geleden voor het eerst gezien en nog nooit gedaan. Maar dit staat zeker nog op mijn "wish"lijstje. Ziet er prachtig uit. Ben heel benieuwd hoe dit op textiel werkt.

ann vanherle zei

Je doet me er aan denken dat er "ergens" boven in een kast nog een doos moet zitten met al het gerief erin. Toch maar eens opzoek gaan

Joke Hardenbol zei

Leuke resultaten. Ik werk ook wel met bijenwas, maar heel anders. Het onderliggende papier dat je op de vijfde foto ziet is ook prachtig geworden.

Anoniem zei

Mooie resultaten, zie ik dit goed dat je de was op het strijkbout doet en dan op het fotopapier.

Anoniem zei

Ja, ik ken het ook inderdaad van zo'n 20 jaar geleden. Leuk dat je het op stof gaat proberen. Misschien een idee om de stof vooraf met stijfsel ofzo te prepareren? Of op fotopapier maken en dan snel op stof afdrukken? Was dat de bedoeling. Wel hele mooie kaarten zijn dat geworden, hoor!

DEKAKADO zei

Samen is het nog leuker om te doen. Al brainstormend kom je op de leukste ideeen. Prachtige resultaten. Groetjes, Marleen.

Anoniem zei

Heel leuk zo met de foto's. Nu doe ik ongeveer zo iets met waskrijt. Met een mesje schraap ik wat langs het krijtje en laat dit op bakpapier vallen. Dan weer bakpapier erover en strijken. Alles gaat dan vervloeien, alleen heb je iets minder invloed op de vormen. Dan vouw je het open en leg je stof op de "vlek". Weer bakpapier erop en strijken maar. Leuk resultaat.

Marrie-jette zei

Wat leuk om te lezen....Er kan nog veel meer met de was zie ik wel.Als ik tijd en zin heb is het zeker de moeite waard om nog eens lekker te gaan 'rommelen'.
Misschien beter om buiten te doen?Het stinkt nogal als ik het goed heb,Met een gewoon ijzer wil het wel maar dan een zonder gaatjes!

Nienke zei

Een leuk blog en tips in de reacties, wat is dit toch een prettige wereld, mooie resultaten!