vrijdag 4 januari 2013

lamineren resultaat


Hier liet ik zien hoe ik ging lameren. Nu weet ik inmiddels dat er wel meerdere benamingen voor zijn,  Maar dat terzijde. Omdat ik wel tevreden was over het resultaat, maar niet over de kleuren, heb ik er later meer gemaakt en in helemaal wit. En dat is nu net moeilijk op de foto te krijgen.

Tijdens de opening van 'de uitdaging' in Sappemeer, november jl. was Hannie aan het demonstreren met servetten, boekbinderslijm en rubbingplates. (die zijn te koop bij mijn-eigen) En ik kreeg van haar een proefje mee. Die is in deze projecten verwerkt. Het reliëf bleef heel mooi. Helaas heb ik daar geen detailfoto's van gemaakt. Maar het zijn de bladmotieven. Her en der kunnen jullie ze misschien herkennen?


Hierboven het grote vierkant canvas. Deze is ongeveer 50 x 50 cm. Hieronder liggen de 2 kleintjes er nog los bovenop. Maar zo was mijn uiteindelijke bedoeling.


Ik moet wel eerlijk zeggen dat het niet echt mooi vast zit aan het canvas. Ik had het gelamineerde gedeelte op de canvasjes geplakt met boekbinderslijm. Dat had ik dus niet moeten doen. Want ik kon er nu geen spanning meer op zetten. En bovendien is het me ook niet gelukt om het geheel mooi in de hoeken te krijgen. Dat is toch iets wat ik nog eens goed moet leren. Want daar maak of breek je zoiets wel mee.

9 opmerkingen:

Dea zei

Jammer dat het niet zo mooi op het canvas zit maar een volgende keer lukt het vast beter. Oefening baart kunst, tenslotte. Verder vind ik het erg mooi!

Ineke zei

Als je op de hoeken een spie inknipt ( uitknipt ) wordt het niet zo dik en krijg je het er mooier om.

Nienke zei

Hoe bijzonder!

Janny de Roo zei

Ik snap er niet veel van....maar het zal....!

Janien zei

En toch vind ik het mooi geworden!
Oefening baart kunst.

janneke zei

Wit is altijd lastig fotograferen. Maar ik kan me goed voorstellen dat het reliëf er juist heel mooi in uit komt.

Leny Huneman zei

Zo'n foto haalt het jammer genoeg niet bij het echte.
Ze zijn heel fijntjes met dat witte, stijlvol.

miekequilt zei

Maar het lukt je vast wel een keer! En voor een eerste keer vind ik het er goed uitzien.

Anoniem zei

Ziet erg interessant uit met het relief wit op wit.