zondag 9 september 2012

Quiltersgilde tentoonstelling in Deventer 2012

Vandaag zijn Leny en ik naar het gildetentoonstelling geweest. Ik had mijn e-ticket nog niet afgegeven of Dieta, dochter van Ingrid, zwaaide al naar mij. Dan kon het natuurlijk niet anders of Ingrid was in de buurt. En dat was ook zo. Zij hadden mijn quilt al zien hangen. Maar terwijl ik nog met Ingrid en Dieta in gesprek was, kwam Hannie me groeten. Dat beloofde wat. Gelukkig waren we al bij de tweede quilt toen ik Suze tegenkwam.

Daarna hadden we de tijd om de quilts te bekijken. Achteraf, toen we de catalogus doorkeken, bleek toch dat we nog een aantal quilts hebben gemist. Dat vond ik erg jammer.

Later kwamen me Nienke, Aart, Willie, en nog een aantal bekenden tegen. Ik ga ze natuurlijk niet allemaal noemen want dan loop ik het risico dat ik iemand vergeet.

Gelukkig hingen onze quilts vlak bij elkaar en hebben we ruim de tijd genomen om daar foto's te nemen.

Allereerst Leny met haar prachtige quilt.Mijn quilt hing in goed gezelschapen toen moest ik zelf natuurlijk ook nog even op de foto naast deze quilt waar ik jullie toch maanden heb mee beziggehouden.Weten jullie nog hoe ik jullie heb geprobeerd uit te leggen hoe het zit met kleurverhoudingen ten opzichte van elkaar? Nu kreeg ik enige tijd geleden van Nienke een link gemaild van een blog waar duidelijk wordt uitgelegd wat ik indetijd heb geprobeerd uit te leggen. De link is: http://vickiwelsh.typepad.com/field_trips_in_fiber/2012/08/color-theory-14-color-balance.html

Omdat deze tentoonstelling natuurlijk meer bevatte dan alleen onze quilts wil ik jullie graag een deel van mijn foto's laten zien. Helaas had ik mijn camera in een verkeerde stand staan, dus de foto's zijn niet van een goede kwaliteit, maar ik hoop dat jullie er een beetje een indruk van kunnen krijgen.

Hannie de Beer
anco brouwers
anco brouwers
anneke radema
anneke schoone
esther de visser

flox den hartog


joining door fennie bouwsema

hanneke ermerins
henriet bovenkerk
janien doek
klaske bloemendaal
marion ten broeke
mieke gootjes
mirjam pet
nienke smit
quiltgroep ameland
rita dijkstra

Aart was aanwezig om te laten zien hoe machinaal quilten nu echt werkt. Alle keren dat ik langs kwam had hij steeds vrouwen om zich heen die de fijne kneepjes van het vak wel van hem wilden leren.Vlakbij was ook nog een tentoonstelling van Biezenmortel en dit was onze kans om al dit prachtigs ook nog te kunnen bewonderen.
10 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Nou, jij bent er al weer vlug bij met foto's en een bericht.Leuk! Ook ik vond het erg leuk gevonden om jou en veel bekenden te ontmoeten! Wij waren nog naar Elspeet gegaan om de tt van Stiqs te bekijken. Zeer de moeite waard, dat betekende dat ik pas laat thuis was. Maar we hebben genoten!

Aart zei

Het was leuk gisteren om velen te ontmoeten, fijn dat je een foto van me hebt gemaakt, ik had mijn camera wel bij me, maar geen tijd om een foto te nemen.
http://quiltaart.blogspot.nl

janneke zei

Ik was er vrijdag. Maar erg leuk je quilt in het echt te zien! Die is echt heel mooi geworden.

Janny de Roo zei

Ik wil ze nog niet zien....., ben er vlug doorheen geschoten....ik ga morgen....!
groetjes, Janny

ann vanherle zei

Dank je wel voor de foto's zodat ik toch ook een beetje kan meegenieten.

Liesbeth Wessels zei

Ik zie aan jouw foto's dat ik ook een paar quilts gemist heb. Biezenmortel was helaas vrijdag niet te bekijken. Jouw quilt heb ik echt staan bewonderen, helemaal te gek. groeten van liesbeth

Catharina Maria zei

Gezellig om zoveel moois bijelkaar te zien . Ik zou daar ook best wel genoten hebben hoor !
♥RINI♥

Nienke zei

Oh wat een heerlijk overzicht, het zou mijn selectie kunnen zijn, alles wat jij mooi vond, vond ik ook prachtig, inclusief jouw huisjes, zo krachtig en origineel. Leuk om ze op een rij te zien!

Anoniem zei

Hè fijn dat ik even wat foto's bij je kon komen bekijken. Ik was dit jaar niet in de gelegenheid, dus dan is het wel lekker dat je er toch een kleine pietsie van kan meepikken. Dus bedankt!

Wim Stevenhagen zei

Mijn foto's van Deventer zijn te zien op www.oypo.nl/wim-stevenhagen. Nog meer foto's door bij de mappen te selecteren op Quilts.
Voor meer info, wim@set.nl