vrijdag 31 augustus 2012

Wingbeats laten hun werk zien in Jubbega

Gisteren ben ik samen met dh naar de tentoonstelling van de Wingbeats in Jubbega geweest.

Deze tentoonstelling wordt gehouden in een overzichtelijke ruimte '" De Beage" .

We werden direct bij binnenkomst welkom geheten door de gastvrouw en kregen koffie en thee aangeboden. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Wat een welkom. Er is zelfs een prachtige brochure van deze tentoonstelling gemaakt die je meekrijgt.

Gelukkig was Rolanda Prins er ook. Haar heb ik ontmoet tijdens een workshop. Zij wist me te vertellen, doordat deze tt vermeld staat op de startpagina, dat meerdere bezoekers heeft opgeleverd. Dat vond ik geweldig om te horen. Want over de startpagina krijg ik bitter weinig feedback.

Maar dat terzijde. Omdat ik meerdere mensen ken van deze groep vond ik het juist zo leuk om hun werk rustig te kunnen bekijken. Eigenlijk was ik van plan om alle quilts hier te laten zien, maar ja, dan gaan jullie niet meer kijken. Dus hieronder een kleine selectie.Twee jaar geleden tijdens de quilttentoonstelling van het noorden, heeft deze groep ook haar werk laten zien en ik wist me een werk te herinneren wat ik toen het mooiste vond van de hele tentoonstelling. Gelukkig is dat werk ook in "De Beage" te zien, maar hieronder een foto zoals het toen in een van de kerkjes in het noorden hing. Dat weten velen van jullie zich vast nog te herinneren.Vooruit, ook nog een detail van dit prachtige werk.In "De Beage"is dit werk weer op een hele andere manier te zien. Zeker de moeite waard om het nog een keer te zien.


3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig werk! Ik had het bericht nog niet helemaal gelezen, en zag meteen dat dit de groep was die ik 2 jaar geleden gezien gehad tijdens het quiltfestival in Groningen! Wat me vooral boeide waren de lange panelen die je nu ook laat zien. Jammer dat het echt te ver is voor mij nu met andere tt. waar ik aan meedoe. Het is heel bijzonder werk!

Janien zei

Heel mooi. Een lekker dagje uit.

Janny de Roo zei

Het laatste werk komt mij zo bekend voor heeft dat ook nog ergens anders gehangen? Is het werk van de groep Duikvlucht ?