vrijdag 8 juni 2012

1e dag quiltfestival in het noorden 2012

Met uitzondering van Stitswerd en Warffum heb ik vandaag alle tentoonstellingen bezocht. Het heeft even tijd gekost om alle 154 foto's te bewerken, want anders had ik echt wel eerder vanavond deze blog geplaatst. Maar ja, jullie willen natuurlijk ook graag zien wat ik vandaag allemaal heb bewonderd. Nou ja, het wordt natuurlijk maar een heel klein deel daarvan. In Uithuizen heb ik genoten van de prachtige werken van Freetex. Helaas mocht ik daar geen foto's maken, want de dames hadden zelf kaarten voor de verkoop. Jammergenoeg geen kaarten van de quilts die ik juist mooi vond. Wat ik daar leuk vond was om eindeiijk werken van Wil Fritsma te bewonderen. Bij haar heb ik al meer workshops gevolgd dus ik was daar heel benieuwd na. Heel fijn vond ik het om ook nog even met Ans Kastein te praten, want sinds vorig zomer had ik haar niet meer gezien. En dan eindelijk in het Schathoes Hannie ontmoet. Zij stond daar bij de prachtige werken van de Uitdaging. Hieronder een heel klein aantal van hun prachtige werken. Maar die hadden jullie waarschijnlijk allemaal al wel gezien. Desondanks vond ik het mooi om hier ook wat van de Uitdaging te laten zien. Juist omdat ik er zo'n bewondering voor heb dat ze toch maar weer iedere keer die uitdaging aan gaan. Echt het allermooiste vandaag vond ik de zeer uitgebreide tentoonstelling van Bente Vold-Klausen uit Noorwegen. Ik heb daar 45 foto's gemaakt! Wat ik vooral bewonder in haar werk is het prachtige quiltwerk. Echt iedere quilt hangt superstrak. Nog nooit een tentoonstelling gezien waar alles zo netjes is afgewerkt. En dan die kleuren. Een genot voor het oog. Van sommige quilts heb ik detailfoto's van het quilten gemaakt. En dit vind ik dan ook de allermooiste. Zulk prachtige kleuren. In de molen in Kantens mocht ik een medecursist ontmoeten toen we samen met anderen bij Rita Berghuis leerden een boek te maken. Gelukkig kwam ik Rita in de kerk van Kantens ook nog tegen, waar ze gezellig bij Mieke en Jeroen die daar als vrijwilligers waren. Op bovenstaande foto's legt ze uit hoe deze techniek werkt. Aangekomen in het kerkje van Rottum begon net een korte onweersbui. Dus bij de ingang gezelllig met een man geklets die bleek vanmorgen met zijn vrouw vertrokken te zijn uit Kamperland (zeeland). Hoe klein kan de wereld zijn. Ik vertelde hem dat wij daar vorig weekend waren geweest. Vergeet ik natuurlijk helemaal te vertellen dat daar prachtig werk hing van Lia Flemings. Als laatste van deze dag heb ik enorm genoten van de prachtige kleding van Sharity van der Meer in de molen van Usquert. Ik heb haar gevraagd of ik foto's mocht maken en dat mocht wel als ik maar geen detailfoto's maakte. Morgen om 10 uur ben ik dan paraat als vrijwilliger in het kerkje van Stitswerd. En als ik niet te moe ben dan ga ik dan Warffum verkennen.

9 opmerkingen:

Ineke zei

Wat ben jij snel zeg. Het lijkt me daar geweldig. Bedankt voor alle foto's, kan ik toch nog mee genieten.

Janien zei

Dat is leuk om te zien.ik had zelf ook het plan om morgen te gaan, maar er kwam iets tussen. Het had me ook leuk geleken om jou en medebloggers te ontmoeten. Andere keer... Veel plezier morgen.

ann vanherle zei

Je bent duidelijk aan het genieten

Ingrid zei

Leuk om te lezen! Gisteren heb ik precies die plaatsen gehad waar jij niet geweest bent. Warffum is prachtig. En in Usquert ben ik juist in de kerk geweest en niet bij de kleding. In die kerk hadden wij onweer. Aan de hand van jouw verslag heb ik een lijstje voor zondag gemaakt. Handig! De fietsen laat ik maar thuis. Ze zijn niet van de auto afgeweest.

marjolijn zei

Ik vond Bente en Freetex echt wel de toppers. Nou ja, eigenlijk natuurlijk De-Uitdaging! Heel afwisselend, natuurlijk. Leuk dat ik je ook nog even tegen kwam.

yvon zei

Het was leuk om vanmorgen om precies om 10 uur in Stitswerd te zijn.... En nog leuker om je weer een keer te hebben gezien en gesproken. De verdere dag geprobeerd zoveel mogelijk lokaties te bezoeken maar dat is natuurlijk niet gelukt. Volgende keer echt een heel weekeind in de buurt zijn.... Jammer dat het weer het liet afweten....

Anoniem zei

Leuk om sommige werken te zien, was verhinderd door werk, daarom even genieten.
IngridL

Catharina Maria zei

Wat een prachtige kleding heb je op de foto gezet .
En wat zou ik dan willen dat ik slank was en zulke prachtige creaties zou kunnen dragen .
Het blijft voor mij dus ohhhh en ahhhhh wat mooi .
Lieve groet ♥RINI♥

Catharina Maria zei

Wat een prachtige kleding heb je op de foto gezet .
En wat zou ik dan willen dat ik slank was en zulke prachtige creaties zou kunnen dragen .
Het blijft voor mij dus ohhhh en ahhhhh wat mooi .
Lieve groet ♥RINI♥