zondag 15 januari 2012

even tussen door

Vorige week vrijdag, 6 januari, was ik druk bezig om mijn huisjesquilt af te maken. Alleen de tunnels moeten er nog op. En terwijl ik daar mee bezig was kreeg ik ineens het idee om voor mijn schoonmoeder, die afgelopen woensdag jarig was, een huisjesquilt te maken van haar geboortestad Solingen in Duitsland.

Ik dacht over de kleuren na, en toen belde gelukkig mijn schoonmoeder zelf (telepathie?) en kon ik haar vragen welke kleuren zij leuk zou vinden. Dat was dus geel en oranje. Daarna ging ik op zoek naar een foto, maar dat viel nog niet mee, want Solingen is tijdens de laatste oorlog bijna geheel gebombardeerd. Gelukkig vond ik op internet nog wel een oude foto met diepte, want dat is voor zo'n huisjesquilt wel belangrijk.


En toen kon ik zaterdag aan de gang. Kort dag maar het moest toch lukken zou je denken. Helaas, de top was wel klaar woensdag dus ik kon al wel wat aan m'n schoonmoeder laten zien. En ze was helemaal blij met haar quilt. De kerk staat er dus nog wel, maar alle winkels zijn weg en vervangen door nieuwe.

Vanmiddag was het naaiwerk klaar dus heb ik met het mooie daglicht van vandaag toen maar een foto gemaakt.


Hij is nu helemaal af. Ik heb er eerst een stiksteekje, zo'n centimeter vanaf de rand, omheen genaaid en daarna een cordonsteekje. Maar na dat cordonsteekje was hij ontzettend bobbelig. Dus heb ik em net helemaal rondom wel 5x geperst en nu is er ongeveer nog 5% bobbelig. Ik heb mijn snijmat erop gelegd en morgen maar weer eens kijken of het dan weg is.

Vergeet ik nog helemaal te vertellen dat ik een quilt voor m'n schoonmoeder heb gemaakt omdat zij mij jaren geleden introduceerde in het quilten.

20 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Mijn mond valt open......wat geweldig werk Christina....! ...en dat maakt zich druk over 5% bobbelig...? Waar kan ik het werk van je schoonmoeder vinden trouwens..? Als zij net zulk prachtig werk levert of heeft geleverd als jij....ben ik daar nog lang niet uitgekeken lijkt mij...Complimenten Christina !!

Hannie de Beer zei

Ik ben ook helemaal sprakeloos! Prachtig dit werkstuk en dan in zo'n korte tijd! Geweldig! Het bobbelen kun je voorkomen,door er een biesje of lintje tegen te stikken aan de achterkant en iets strakker inhouden!
Ook ik zou het werk van je schoonmoeder wel eens willen zien?

Janien zei

Wat super knap van je! Heel erg mooi. Je schoonmoeder boft maar met zo'n mooie quilt.
Groetjes Janien

Nienke zei

Wat een sfeervol stadje, de kleur doet het wat dat betreft ook goed. En dat in amper twee weken tijd? Respect!

Aart zei

Wat een mooi straatje, er zal toch wel een restaurantje zitten, waar we koffie met gebak kunnen nuttigen! De lucht en de straat komen ook erg goed uit, volgens mij is het net droog geworden.
succes verder! je schoonmoeder kan trots op je zijn.
http://quiltaart.blogspot.com

ina zei

erg mooi Christina. Misschien nog wat met de spanning spelen van je machine en nog een cordonnetje?? Jij en je schoonmoeder kunnen trots zijn.

Liesbeth Wessels zei

Prachtig idee en zo snel, je schudt het zomaar uit je mouw of beter gezegd uit je machine. Mooie kleuren heeft ze gekozen. groeten van liesbeth

marjolijn zei

Heel treffend nagemaakt en toch iets heel eigens. Kan me voorstellen dat je schoonmoeder hier ontroerd van is.
gr. Marjolijn

inge zei

ik vind het heel mooi geworden en dat in zo´n korte tijd...

Linda Robertus zei

Prachtig!

joke zei

Wat een mooie quilt is het geworden Christina, prachtige kleuren.

Anoniem zei

Wouw wat mooi!! en zo snel klaar.
Prachtige quilt
Marjo

Leny Huneman zei

Knap, petje af, een echt feest!!!!!!!

meta zei

Goh, mooi hoor!

miekequilt zei

Wat een geweldig leuk quitje. Mooie kleuren en inderdaad: met diepte.
Geweldig!!

nellie S zei

Zo heeeh.... dat is echt heet van de naald..GEWELDIG
zo gaat het ook bij mij
Dat lukt dan het beste

Dea zei

Prachtig! Echt, helemaal geweldig. En zo snel!

Ik heb ook altijd moeite met de afwerking met de cordonsteek. Het wordt nooit mooi maar ik wil het toch echt eens leren. Zeker voor dagboekquiltjes lijkt het me erg handig.

Anneke van Diggelen zei

Whow!!!!!!!!!! En dat maar even tussen door!
Het is geweldig geworden prachtige kleuren, daar zal je schoonma wel erg content mee zijn!!!
Groetjes Anneke

yvon zei

Meissie wat prachtig....... je bent een KEI

DEKAKADO zei

Wat on-ge-lo-fe-lijk mooi!!!Een Kunstwerk!!Groetjes, Marleen.