maandag 21 maart 2011

oplossing gevonden

De quilt 'geen kind meer' heeft ruim een week aan de muur gehangen. Ik heb gemerkt dat het voor mij een goede manier was om te zien wat er nog aan de quilt moet gebeuren. Vooral 's avonds kon ik goed zien dat aan de linker kant een heel licht gekleurd vlak zat tov de rest. Er zat een licht groene vlak achtergrondstof in. Bovendien stond deze ietwat bol dus moest dat zeker nog gequilt worden. Maar vind daar direct maar een oplossing voor.

Afgelopen hadden we onze eerste bijeenkomst van de artgroep uit het noorden en daar legde ik dit probleem ook voor. Ina kwam o.a. met het idee om alles te echoën, maar dat zag ik niet zitten. Verder zag Marjolijn nog al wat stukje loszitten. Dus gisteren eerst maar eens aan de gang gegaan om alles na te lopen en dat wat nog los zat vast te naaien. Ook moesten rondom de fresia's nog wat spagettisteekjes genaaid worden. De piepkleine blaadjes van de stengel begonnen ook los te zitten. Hier zat alleen maar vlisofix achter. Dus die ook direct allemaal maar met de hand vastgestikt.

Herkennen jullie het dat je steeds het probleem voor je uitschuift en dan ineens de oplossing ziet? Dat overkwam mij dus met het groene vlak. Ineens wist ik het. Daar moeten ook jeetjes op. Alle verschillende kleuren garen wat ik had gebruikt waren vorige week al opgeruimd, maar om de een of andere vreemde reden lag er nog steeds een lockgaren van zwart met een gouden lurex draadje er doorheen. En dat was nu net het garen wat uitermate geschikt was om het lichte vlak donkerder te maken.

Dus voetje 43 van de bernina gepakt en de draad er doorheen gedaan. Een heel klein zigzagsteekje gebruikt, want ik had al eens eerder dit garen gebruikt samen met voetje 43 en ik wist nog dat het eigenlijk te dun is voor dit voetje. Ik heb het toch maar geprobeerd en zag al snel dat jeetjes maken met voetje 43 niet echt handig is. Want om jeetjes te naaien moet je steeds over dezelfde draad terugnaaien en dan zou dat wel erg dik worden.

Dus heb ik gekozen voor hele kleine slingertjes. Op te veel plekken werd het lockgaren niet meegenaaid, dus heb ik voor een kleine aanpassing gekozen. Eerst alle slingertjes genaaid met zwart garen. En nu naai ik het lockgaren met de hand vast. Het gaat niet snel maar werkt wel heerlijk ontspannend.

4 opmerkingen:

Aart zei

Mooie oplossing! Het helpt vaak om een quilt een tijdje neer te hangen en dan te kijken welke delen meer vragen.
http://quiltaart.blogspot.com

marjolijn zei

En dan ben ik nu natuurlijk meganieuwsgierig hoe dat in het echt er uit ziet. En vervelend he dat ik altijd die kleine losse stukjes zie. Maar ik bedoel het goed hoor!

Nienke zei

Wat een mooi effect!

Dea zei

Grappig hoe dan zomaar de oplossing naar boven komt drijven!