vrijdag 4 maart 2011

foute hartjes

Een paar jaar geleden kocht ik ook op de handwerkbeurs in zwolle een hele mooie zijden garen. Nog nooit gebruikt en nu kwam deze mooi van pas qua kleur. Omdat ik er nog nooit mee had gewerkt eerst maar op een proeflapje geprobeerd. Dat doe ik trouwens bijna altijd. Op het proeflapje zijn de steekjes mooi gelijk dus maar op de quilt naaien dacht ik. Oh ja, het gaat om steek 156 van de bernina.

De eerste 4 hartjes ging nog wel maar al vrij snel kreeg ik toch de indruk dat niet alle hartjes evenveel afstand van elkaar hadden. Dus de draden afgeknipt en kijken. Inderdaad, het verschil was wel groot. Nou ja, dat werd dus weer uithalen. Zal toch aan het garen liggen. Tenminste, dat dacht ik. Deze keer aurifill garen gebruikt en weer op het proeflapje geprobeerd. Ook nu ging dat goed.

Omdat je met dit soort acties heel langzaam naait maar in mijn geval ook nog rare rondingen moet maken, was ik al wel ver toen ik vernam dat mijn bernientje weer kuren kreeg. Ik wist nog heel goed wat voor prutswerk het uithalen was, dus nu toch maar doorgenaaid. Zij zijn nog steeds niet mooi gelijk, maar ik ga het echt niet weer uithalen.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heb je op de spoel ook hetzelfde garen gebruikt? Dat wil ook wel eens helpen? En de onderdraad door het oogje van het spoelhuis halen,geeft ook een goed resultaat.
Maar uithalen is geen optie,wateen klus!

marjolijn zei

oh, wel een beetje balen. Maar met uithalen wordt het ook niet mooier. Toch grote kans dat je dat straks in het geheel niet zult zien.

Dea zei

O, vervelend is dat, hè? De onderdraad door het oogje van het spoelhuis kreeg ik ook eens als tip. Dat werkte toen wel.
In het geheel zie je het trouwens toch niet, maar ja, voor je eigen gevoel is het niet leuk.