donderdag 3 maart 2011

crazy driehoeken gemaakt

Liesbeht van Hulsteijn http://www.quiltservice.nl wil heel graag een gevelquilt maken voor de tentoonstelling in kasteel Cannenburgh in Vaassen. Alles hierover valt te lezen op de blog die Liesbeth hierover heeft gemaakt: http://www.quiltscannenburch.blogspot.com

In eerste instantie was het plan om de driehoeken van 25 cm te maken. Maar vanmiddag kwamen we er al snel achter dat dat toch te klein zou worden. Dus nu hebben we driehoeken gemaakt van 50 cm.


We hebben gebruik gemaakt van de gordijnstofstalen die Liesbeth al had verzameld en natuurlijk de leuke glitterstoffen om de driehoeken vrolijker te maken.

Ingeborg, Liesbeth en ik hebben de hele middag genaaid en het resultaat tot nu toe mag er zijn.


Het is niet mijn leukste werkwijze, maar soms moet je wat doen om een ander te helpen he. En het was erg gezellig om hier samen aan te naaien. Bovendien wilde ik graag zien wat Liesbeth nu precies van plan was, want als ik thuis aan de gang was gegaan had ik echt alle driehoeken gepimpt met kraaltjes, draadjes ed. Maar in zo'n gevelquilt zie je daar toch niets van terug. Dus alleen daarom was ik blij dat ik naar Frederiksoord was afgereisd.
Ik heb nog 9 ondergrondjes meegenomen zodat ik thuis verder kan gaan.

3 opmerkingen:

ina zei

leuk hoor, het begin is er - ze vertelde er laatst al over maar toen wist ze nog niet hoe groot etc.

Hannie de Beer zei

Knap werk Christina! Ik moet zeker gaan kijken straks bij het kasteel!

marjolijn zei

Dat wordt een heel kleurrijk geheel.