woensdag 30 maart 2011

Jopies dromenquilt

Tijdens de open dag van De Naaidoos in Nieuw Buinen stonden daar ineens 3 generaties naaisters in onze stand van Jopies. De jongste is pas 9 jaar jong! En ook zij maakt al blokken voor zieke kinderen, samen met haar moeder en oma. Dat vond ik zo'n prachtig gegeven dat ik de jongste telg de blokken liet zien die ik van hen had uitgezocht om daar een dromenquilt van te maken en het proces op mijn blog te laten zien, zodat zij kon zien hoe het in z'n werk gaat. Maar ook natuurlijk om te zien wat het resultaat is van al hun werk.

Dit verhaaltje schreef ik vorig jaar september op mijn blog. Nu kreeg ik gisteren bericht van Jopie dat deze dromenquilt is uitgegeven aan een meisje van 1 jaar dat is geboren met een ernstig hartfalen waaraan niets gedaan kan worden. Verder heeft ze een stofwiselingsziekte.

Het is zo fijn om ook te horen waar jouw dromenquilts terecht komen he. Daar doe je het immers voor.

Hieronder nog eens een foto van de quilt waar ik het over heb.


Stichting Jopies dromenquilt deelt dromenquilts uit aan ernstig zieke kinderen. Deze quilts worden allemaal door vrijwilligers gemaakt.
Voor verdere informatie verwijs ik jullie naar de blog, want als er nog meer vrijwilligers komen om deze mooie dekens te maken kunnen er nog meer kinderen getroost worden.

4 opmerkingen:

Nienke zei

Och wat een aangrijpend verhaal Christina. Ik ga kijken wat ik deze zomer kan maken, dat is met recht een hartverwarmende quilt!

Hannie de Beer zei

Een prachtig doel, en een bijzonder triest verhaal!Ik maak regelmatig quilts voor Verdanda maar nu ga ik ook eens voor een Dromenquilt de komende maanden!

jopie zei

bedankt voor dit stukje reclame !

Anoniem zei

Een aangrijpend verhaal. Dit is een prachtig doel om quilts te maken
Marjo