maandag 6 mei 2013

OEQC Veldhoven 2013


 Een prachtige overzicht van een deel van het werk van Ina Klugt-Berghuis. 1 november vorig jaar overleed zij op de veels te jonge leeftijd van 56 jaar. Bovenstaand werk is een van mijn favorieten. Een ander werk dat nog niet eerder is geëxposeerd komt te hangen bij de eerste tentoonstelling van QuiltPlus waar zij van het eertse uur lid van was.

Onderstaand een prachtige quilt van Rachel Fleisman uit Israël. Zij is lid van The Israeli Quilter's Association. Op de tweede foto zien jullie een detail over hoe geraffineerd dit werk is opgebouwd. TIQA heeft een prachtige bijdrage geleverd aan deze tentoonstelling. Te veel mooi werk om te laten zien. Daarom mijn favoriet maar met jullie gedeeld. De Dinnier At Eight Artists hadden er voor gekozen al hun werk in hetzelfde formaat te presenteren wat een prachtig beeld was. Ik heb daar veel foto's van gemaakt, maar veel waren niet mooi gelukt. Deze wel. Dit is het werk van Natalya Aikens, te titel: Dacha zoals op de foto eronder te lezen is. Daar kun je ook direct zien hoe mooi het is gemaakt.Wij quiltsters houden van kleur. Maar Ina Georgeta Statescu uit Frankrijk laat zien hoe mooi een quilt kan worden met pastelteinten. Ik heb hier vol bewondering voor gestaan. En natuurlijk ook een detailfoto om te proberen te laten zien hoe verfijnd het allemaal is gemaakt. Wat op een foto bijna niet is vast te leggen is dat al haar doeken een parelmoer glans hebben.
Behalve het werk van Ina Klugt-Berghuis ging ik ook naar Veldhoven om een overzichtstentoonstelling van Colette Berends te zien. Een aantal jaren geleden mocht ik les van haar krijgen en heb veel van haar geleeerd. Nienke heeft deze tentoonstelling verzorgd. Nog nooit eerder zagen we zoveel werken van Colette bij elkaar. Het heeft geen enkele zin om hier werk van Colette te laten zien omdat die op het blog van Nienke veel mooier staan afgebeeld. Op onderstaande foto staat Nienke links het gretige publiek alles te vertellen over de doeken van Colette.


Het Belgian Quilters' Association had ook prachtig werk waarvan onderstaande quilt van Ans Galver, titel Rest time, mijn fovoriet is.


 Bij de ingang begon het al goed met prachtige qults van Invisible Cities. De quilt hieronder had ik al vaker gezien, maar ik blijf em mooi vinden. Het heet Desilart en is gemaakt door Laura Armiragilio uit Italië.

En dan eindelijk mijn favoriet van deze hele tentoonstelling. Waarom mijn favoriet? Omdat ik zelf ook al vaker quilts heb gemaakt met huisjes en daarom veel respect heb voor de enorme kwaliteit van dit werk. Daarom ook veel detailfoto's. Het heet: 'my own Venice" en is gemaakt door Maria Luisa Comand uit Italië.A

12 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat leuk om verschillend werk op de blogs te zien! Ik vond ook vooral de Italiaanse heel mooi kan me voorstellen dat jij daar ook iets mee had! En natuurlijk Ina Georgeta Statsescu. Heel goed ook, de overzichtstt. van Ina Klugt.Het was een expo voor elk wat wills!

Irma Markus zei

War fijn om op deze manier toch nog wat mee te krijgen van Veldhoven.
het is mij niet gelukt erheen te gaan ...helaas....maar ik heb even genoten van jouw verslag.
Ik ben wel naar de tt in Gouda geweest, zeker ook de moeite waard, maar voor jou erg ver weg denk ik.
Voor mij is dat een "thuiswedstrijd".

Leny Huneman zei

Dankjewel Christina dat je dit met ons wil delen.
Wat een schitterende werken. Ja, daar kunnen we nog heel wat van leren. Leuk om te zien dat sommige zo'n eigen herkenbare stijl hebben.

Ineke zei

Wat heb jij veel foto's. Het was letterlijk voor elk wat wils.Ik heb genoten.

marjolijn zei

Ja, het was een mooie tentoonstelling. Die Italiaanse en Venetiaanse quilts waren ook mijn favorieten. Het werk van Wil Fritsma vond ik trouwens ook erg mooi. En natuurlijk het werk van Colette en Ina. Prachtig.

Liesbeth Wessels zei

Het was een prachtige tentoonstelling. Veel mooie dingen gezien, iedere keer is zoiets toch weer zeer inspirerend. groeten van liesbeth

janneke zei

Wat heerlijk dat er zo veel geblogd wordt over Veldhoven. Ik heb het niet kunnen redden te gaan, kind aan het verhuizen (naar Zeeuws Vlaanderen, weet je hoe ver dat is)!
Jouw favoriet van Ina is echt... heel mooi!

Anoniem zei

Mooie foto's heb je gemaakt, ben helaas niet kunnen gaan.

Anoniem zei

Ik ben er ook niet geweest, helaas.
Heel fijn om hier even mee te kunnen kijken. Dank je wel!

hilde zei

wauw, kan aannemen dat dit je lievelingsquilts zijn
prachtig gewoon

Claudine zei

Un très beau blog. Je reviendrai...

MulticoloredPieces zei

Amazing quilts you show here. I enjoyed the visit!
best from Tunisia,
nadia