zaterdag 14 juli 2012

Galleribba

Enige tijd geleden is Meta begonnen met een online gallerie voor kleine werkjes die bv. in de ribba lijstjes van Ikea passen. Daar komt ook de naam voor deze gallerie vandaan: Galleribba.

Begin deze maand heeft Meta mij gevraagd of ik ook deelnemer wilde worden. In eerste instantie had ik mijn bedenkingen, want ik maak eigenlijk alleen maar groot werk. En natuurlijk "wat maak je dan?"

Toen ik eruit was wat ik nu echt wilde maken voor deze gallerie heb ik toegezegd dat ik mee wilde doen en ben direct daarna aan de slag gegaan. Deze zomerperiode wilde ik besteden aan het maken van een huisjasje. En daar was ik ook al druk mee bezig. Maar toen ik het besluit had genomen om mee te doen aan Galleribba vond ik ook dat er direct wat werk op moest komen te staan. Want zo'n lege pagina achter mijn naam vond ik maar niets.

Omdat ik toch wel graag een eigen manier van werken wil ontwikkelen ben ik verder gegaan met het thema huisjes.  Daar had ik al een mooie serie prachtige foto's van verzameld dus was de keus snel gemaakt.

Het zijn werkjes geworden van 16 x 16 zodat je ook wat over hebt voor zo'n ribbalijstje. Ik dacht dit wel even snel tussendoor te kunnen doen, maar zo werkte het dus niet. Ruim 2 weken verder heb ik nog maar 2 werkjes klaar. Wel direct dezelfde foto voor allebei gebruikt, want immers, je hebt de patronen toch al getekend en geknipt. Alleen wel verschillende stofjes gebruikt, zodat ze echt wel verschillend zijn geworden.19 opmerkingen:

Ineke zei

Wow, die zijn mooi! Geen wonder dat je er lang over doet, wat een gefriemel (met de hand?)Nee dan ik, met m'n saaie bloemetjes.

Suus zei

Ze zijn prachtig mooie kunstwerkjes.

Janny de Roo zei

het lijkt me dat je daar zelfs wel wat bouwkundig inzicht voor nodig hebt...en dat zijn geen huisjes, maar huizen...en 16 x 16 zeg je, dat kan ik haast niet geloven, dat is echt friemelwerk. Erg knap !

Nienke zei

Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet, een aanwinst voor de galerie! Jullie kunnen nog een banner maken voor op de verschillende blogs, promotie en goed voor Google, verwijzingen.

Nienke zei

Haha orry ik keek over de banner heen, ik zim al!

Hannie de Beer zei

Dit zijn echt superhuisjes! Mooie kleine kunstwerkjes. Net wat Nienke zegt: hoe langer je kijkt,hoe meer er te zien is!

els zei

Wat een super mooie kunstwerkjes.
Daar kun je trots op zijn.

els zei

Wat een super mooie kunstwerkjes.
Daar kun je trots op zijn.

els zei

Wat een super mooie kunstwerkjes.
Daar kun je trots op zijn.

joke zei

Wat een prachtige werkjes, wat een priegelwerk. Heel mooi! Meta zal er blij mee zijn.

Janien zei

Heel erg mooi deze kleine kunstwerkjes. Heel erg knap dat ze zo klein zijn en ook zo netjes.

inge zei

dat kleine werk vraagt erg veel tijd ...maar ze zijn wel erg mooi geworden ...

marjolijn zei

Ja wat is dat leuk geworden! Hele mooie huisjes. Het houtwerk komt zo heel goed over. Leuk werk ook zo klein, ik ben er ook druk mee bezig.
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Mooie kunstwerkjes en je bent goed op weg om een eigen stijl te ontwikkelen.

miekequilt zei

Wat een leuke werkjes. Een leuk idee om zelf van dit soort lijstjes te vullen. Gauw naar Ikea dus!

ann vanherle zei

Prachtig!!

Anoniem zei

good post, added you to my RSS reader.

DEKAKADO zei

Super, wat mooi!! Groetjes, Marleen.

MulticoloredPieces zei

Just stopped by from Meta's blog to say that I really like your two blue pieces. Simply lovely. Also enjoyed visiting your blog.
best from Tunisia,
nadia