vrijdag 28 oktober 2011

kraamkadootje gemaakt

Van te voren dacht ik "dat doe ik wel even", maar dat viel vies tegen. Ik ben een week stevig aan het naaien geweest om een dekentje voor een ledikantje te maken.

Het patroon zat ik mijn map, hij was ook al geprint, maar eerst moesten alle delen aan elkaar geplakt worden. Dan eerst es goed bestuderen en dan blijkt dat je eerst een top maakt en pas dan alles gaat appliceren. Omdat de top 2 grote vlakken zijn is het best moeilijk om en netjes afgewerkt te krijgen. Ik heb geen tussenvulling genomen, maar een mooie paarse fleecedeken, want paars is de kleur die de ouders van de boreling kozen.


Paars is een prachtige kleur, maar als je met zo'n project bezig bent merk je weer hoeveel verschillende paarsen er zijn.

Gelukkig heb ik nog wel een voorraadje patchworkstoffen en batikjes doen het ook altijd goed, dus het is helemaal goed gekomen.

Dankzij de wind komt ie er maar niet mooi op, maar jullie krijgen wel een indruk van de voor- en achterkant.


7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ik kan me voorstellen dat het een hele klus was. Maar hij is geweldig!Heel geinig. Ze lijken wel wat op de pinguins uit de film "Happy feet"

Joke Hardenbol zei

Hij is heel grappig. Ik kreeg toevallig net een geboortekaartje in de bus van mijn neef die een tweeling heeft gekregen. Daar moet ik ook iets voor verzinnen.

marjolijn zei

Hij is wel heel leuk geworden. Nu maar hopen dat de quilt ook net zo ontvangen wordt.
gr. Marjolijn

Suus zei

Een erg mooi en leuk kraamkado. Ze zijn er vast blij mee.

Janny de Roo zei

Ziet er prachtig uit. Daar wordt vast heerlijk onder geslapen....!

Anoniem zei

Wat een lief dekentje.
Marjo

Ineke zei

Heel leuk geworden.