zondag 21 augustus 2011

Alle delen zijn klaar

Van te voren had ik niet echt over het quiltwerk nagedacht, maar ik wist wel dat ik niet de huisjes wilde quilten. En dan ligt je eerste quiltje onder je machine en kijk je er nog eens na en moet ik toch terug komen op mijn eerder genomen besluit. Alles wat ik extra zou quilten zou het bederven. Dus toch maar begonnen met de huisjes. Dat bleek bij nader inzien toch niet genoeg, dus alsnog enige lijnen geaccentueerd. Hier en daar nog wat ramen gequilt, mooie gevellijnen (lintjes) genaaid en dat was genoeg.

Hieronder zie je van alle onderdelen het qulltwerk. De achterkanten dus.

Doordat het hanteerbare delen zijn is het me gelukt om alle delen op de mm nauwkeurig te snijden.

Omdat het allemaal heel heldere kleuren zijn dacht ik wel even alle kleuren uit mijn garenvoorraad te kunnen halen, maar dat was natuurlijk niet zo dus moest ik eerst nog naar het quiltatelier in Sebaldeburen om allemaal gelijke garens en de juiste kleuren te scoren.

Alle qultjes heb ik 5 mm vanaf de kant genaaid met een stiksteek. Daarna heb ik een kleine zigzagsteek gebruikt om alle kanten netjes te houden. Alles is nu 1x genaaid en ik maak er een mooie cordon van als alles klaar is, want er moet natuurlijk nog wel een geheel van gemaakt worden, maar dat vertel ik volgende week. Ik heb die tijd nodig om dingen uit te proberen.

Hieronder zie je alle quiltjes afzonderlijk zoals ze nu zijn.

11 opmerkingen:

dini zei

wat zijn ze mooi!!!! ik ben er helemaal weg van...en ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Janny de Roo zei

't is geweldig mooi...maar het rode gedeelte spreekt me nog steeds het meeste aan......hoe gaat dit er in z'n totaliteit uitzien....? zo benieuwd ben ook ik....!

Hannie de Beer zei

Ik heb er maar één woord voor: Geweldig! Wat zou ik ze graag in het echt willen zien.Ook ik ben er helemaal weg van!

Teuvo Vehkalahti zei

Greetings from Finland. This, through a blog is a great get to know other countries and their people, nature and culture. Come take a look Teuvo images and blog to tell all your friends that your country flag will stand up to my collection of flag higher. Sincerely, Teuvo Vehkalahti Finland

Ineke zei

Een plaatje, vooral die rode!

Christel Sins-Camp zei

Smaken verschillen blijkbaar, want ik vind toch de blauwe het mooist. Maar het gaat natuurlijk om de combi van de vier afzonderlijke werken.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Ik vind ze geweldig geworden. Zo bijelkaar is het natuurlijk een fantastisch geheel. Ik hoop ze een keer tegen te komen bij een tentoonstelling. Heel byzonder.

marjolijn zei

Ik ben zo blij dat ik ze al een keertje heb mogen bewonderen in het echt, want ze zijn dan nog zoveel mooier! Quiltwerk ziet er goed uit hoor. Ik miste nog best wat steekjes, maar nu komt het vast goed (ja, ik wil nu eenmaal altijd alles vastzetten, ik weet dat jij daar anders over denkt!).
gr. Marjolijn

Elly Wijnen zei

Gewoon prachtig en knap met het licht dat in je quilts verschijnt.
Je bent een echte kunstenaar.

Suus zei

Prachtig Christina, ik hoop ze ook in het echt een keer te zien.

Nienke zei

Zo mooi zo mooi. Er hangt een bijzondere sfeer in die dorpjes, dat je die weet te vangen is zo bijzonder. Succes met de afwerking, je hebt de lat hoog gelegd weet ik inmiddels, respect.