dinsdag 21 augustus 2012

The Festival of Quilts 2012 Birmingham

Zoals velen van jullie al lang weten ben ik zondag weer op vaderlandse bodem geland. Maar ik vond gewoonweg niet eerder tijd om een blog te schrijven. Eerst heb ik alle blogs gelezen, facebook natuurlijk, mailtjes beantwoord en foto's gedownload. En dan ben ik al wel weer een dag verder. Dan nog wat moederdingen gedaan want ja, ook dat gaat gewoon door. Maar nu is het dan eindelijk tijd voor een blog.

Jullie zullen het vast wel geloven dat Leny en ik het schitterend hebben gehad. Het was zo fijn dat we dezelfde interesses hadden en ook het zelfde tempo waardoor we echt de 3 dagen nodig hebben gehad om alles te bekijken.

En wat ik hier ook niet overmeld wil laten is dat ik mijn luchtdoop heb gehad. Daar heb ik zoveel mailtjes over gehad, dus daarom noem ik het nog maar es. De heenreis vond ik minder maar de terugreis was een positieve ervaring. Nu moeten julie niet direct denken dat ik de smaak te pakken heb, want dat is niet zo. Er is maar 1 ding wat me nog lang van Birmingham zal heugen, en dat is de heerlijke shortbread van Costa.Leny en ik hebben  heerlijke uren doorgebracht op het terras van Costa bij de vluchthaven.

Vanaf het terras was dit ons uitzicht. Wat jullie zien zijn eindeloze flats die gebruikt worden als parkeergarages.Dat we veel hebben gezien willen jullie vast wel geloven en wat we allemaal hebben beleefd is voor een ander vaak niet interessant. Daarom zal ik foto's met jullie delen van de quilts die ik het mooiste vond. Het was niet altijd mogelijk om een duidelijke foto te maken. Soms was het te druk, een andere keer hing de quilt heel laag.  Van diverse quilts heb ik detailfoto's gemaakt. Die staan er altijd onder. Van eentje zijn meerdere detailfoto's gewoon om het bijzondere quiltwerk te laten zien. De maakster van deze quilt is ook de winnares van het vorig jaar.

Wat ik wel heel leuk vond was een tentoonstelling van een aantal meiden die studeerden aan de universiteit. Een foto daarvan zal ik direct hieronder zetten.En dan was er ook nog een quilt die verlicht was. Dan zie je maar weer hoe innovatief quiltsters zijn. Die foto zie je ook hieronder.En dan nu het fotoverslag.


Op de terugreis zag ik nog een prachtige tas op de vluchthaven van Birmingham. Er hing geen prijskaartje aan. Toch maar even gevraagd naar de prijs: 74,15 pond.  Eh, ja ik heb er echt even over nagedacht, maar het toch maar niet gedaan.En dan nu natuurlijk m'n aankopen. Want dat is toch een prachtig bijkomend voordeel van zo'n reis toch?!13 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi Christina
bedankt voor de mooie foto's en wat een aankopen, (ga er bijna van kwijlen) en die tassen van Desigual tja die blijven mooi om naar te kijken kan ook in Nederland, er moet wat te wensen overblijven niet waar...en nu maar nagenieten en bijkomen van de reis!gr katrien

Hannie de Beer zei

Wat een geweldige ervaring daar in Birmingham! Prachtige quilts en fijne aankopen. Zie ik daar een zakje met sponzen? Lijkt me heel bruikbaar! Maar wat ik mis zijn jou quilts? Maar gelukkig je bent er weer, en ik kan me voorstellen dat het even duurt eer je bij bent met alles.
Groetjes Hannie

Janien zei

Wauw! Wat mooi allemaal. Stuk voor stuk kunstwerken. Ik kan me voostellen dat jullie enorm genoten hebben. Nu lekker nagenieten.

Anoniem zei

Zo te horen had je een leuk reisje!

Anoniem zei

Wat leuk te lezen en wat een mooie foto's! Je hebt vast weer nieuwe inspiratie opgedaan. Groetjes Paulien

janneke zei

Wat een feestje hebben jullie daar gehad en mooie quilts, die je laat zien.
Zo'n uitje kan je eigen werk alleen maar ten goede komen.

Nienke zei

Oh wat heerlijk om wat foto´s te zien van het werk dat daar hangt. Echt prachtige stukken zitten er tussen, en origineel! Fijn dat je er zo van genoten hebt.

Ellen zei

Bedankt voor de mooie foto reportage, genieten!

marjolijn zei

Ja, heerlijke tentoonstelling en prachtige aanwinsten heb je. Hopelijk nu ook heel veel inspiratie.

ann vanherle zei

Zo te zien heerlijk genoten. Bedankt voor de foto's.

Anneke van Diggelen zei

Ik vond het heel leuk om je persoonlijk te ontmoeten en dan wel in Birmingham!!!!
Je heb aardig nieuwe aankopen gedaan!! Leuk hoor ben weer benieuwd naar de nieuwe creaties !!
Ik moet de foto's nog uitzoeken en bewerken.

Groetjes Anneke

tiny zei

geweldig mooie foto's van de prachtig quilts.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Leuk al die foto's, bedankt voor het meekijken. ik kon dit jaar niet maar hoop volgend jaar weer te gaan. de ingedraaide cirkel stempel rechtsonder op de foto heb ik er vorig jaar gekocht maar nog niet gebruikt.zal dat gauw eens doen en kijken of jij er ook snel iets mee doet.