woensdag 26 oktober 2011

workshop letters op stof

Gisteren ben ik samen met Leny (helaas geen blog) afgereisd naar De Stofmeid in Borger waar Dineke Ugen een workshop gaf: letters op stof.


Ik had weer eens de lesbrief niet goed gelezen dus alleen maar een sandwich gemaakt, dus kreeg ik van Leny een mooi batikje om op te verven. Dat was geen straf, want ik kon weer met rood en blauw aan de gang wat weer een paarse effect geeft, waar ik zo blij van word.


Lang leve de kleuterschool waar we knippen en plakken hebben geleerd. Telkens merk je toch dat daar toch de basis van alle gefróbel ligt.

's MIddags moesten we nog oefenen om met machinaal letters te schrijven. Dat was best leuk werk, al moet je er wel voor waken dat alle letters gelijk worden.

Ook een zigzagje werkt prima, alleen moet je dan wel heel erg snel naaien en heel langzaam bewegen. Dat is mij dus niet helemaal goed gelukt. Gelukkig is het ook een proeflapje.
Als laatste liet Dineke ons zien hoe je met angelina ook letters kunt maken. Dat heb ik niet meer geprobeerd, maar vond het wel leuk om te zien hoe je dat dan doet.

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel mooi dit resultaat en ook weer eens wat anders inplaats van gewoon te stempelen! Met angelinavezels lijkt me ook wel fijn, om eens te proberen?

Ineke zei

Leuk hoor. Voor het schrijven: is daar een programma voor of doe je dat uit de losse hand??

janneke zei

Bedankt. Ik heb gelijk op de link van de stofmeid gekeken.
Ik wist niet dat ze daar zoveel mooie workshops geven (wat ben ik nog blond in quiltland!!!)
Ga zeker iets doen.
Suggesties???

Aart zei

Wat een leuke dag heb je gehad en een duidelijke uitleg! Staat in mijn te doen lijstje! Om letters met angelina te maken vind ik ook wel spannend.
http:quiltaart.blogspot.com

Liesbeth Wessels zei

Die letters met angelina lijkt me ook heel apart. Wat een leuke workshop. groeten van liesbeth

Suus zei

Leuke workshop, en angelina lijkt me ook erg leuk, zeker erg leuk om uit te proberen.

Anoniem zei

Leuk om allerlei technieken aangeboden te krijgen wat je later in jouw eigen quilts kan gebruiken
Marjo

Nienke zei

Dat is leuk om te leren, nu ben je nooit meer afhankelijk van een stempeldoos of lettertype! We zien het vast terig in je vlg. werk!