woensdag 24 augustus 2011

turqoise en roze toermalijn

De serie roze toermalijn en turqoise is ook klaar. Ik heb hetzelfde roze toermalijn gebruikt als de vorige serie, alleen heb ik deze een dag later geverfd en nu op lakenkatoen. Helaas zitten er af en toe wel roze pikkeltjes in en dat vind ik eigenlijk wel heel vreemd, juist omdat het verf al eerder was gebruikt en het toen niet gebeurde.


Tijdens het spoelen heb ik goed gelet op welke kleur hij af gaf en zo heb ik alles in 5 verschillende porties nagespoeld in de wasmachine. Toen ik met de derde wasmachine klaar was, heb ik de verkeerde emmer gepakt, want ik begon te strijken en toen ik het eerste lapje oppakte bleek mijn strijkplankovertrek blauw te zijn geworden. Even later zag ik dat mijn handen ook blauw waren. Dus het lapje maar weer in de emmer en de emmers geruild zodat ik verder kon gaan met GESPOELDE lapjes.

De lapjes zijn weer droog in de zakjes gegaan, gewoon er in gepropt en dit gaf een prachtige tekening, echt zoals sommige batikjes ook kunnen zijn. Dus hier word ik erg gelukkig van.


Hieronder de kleurenkaart


en de hele serie, maar deze ligt niet op nummer.


7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig Christina! deze serie is nog het mooist geworden. Het verloop van de kleuren en de tekening in stof is heel goed!
Een serie om blij van te worden. En dat beetje pech? Och dat is zo vergeten.

Suus zei

Ach zo heb je ook een artistieke strijkplank overtrek. Mooie serie geworden.

joke zei

Ik vindt het altijd zo knap zo'n doordacht manier van verven. Ik zou er geloof ik gek van worden. Maar je wordt wel beloond met mooie lappen.
Het laatste stukje snapte ik niet. Je hebt de lapjes droog in een zakje gestopt en toen is er nog een tekening in gekomen? Ik heb geen enkele ervaring met stofverven, behalve een keer sneeuwverven deze winter, maar dat telt niet echt mee, dat is spelen, maar kan een geverfd lapje dan nog veranderen als het al droog is?
Groet,
Joke

marjolijn zei

Dat is een prachtige serie geworden hoor! Smaakt naar meer.
gr. Marjolijn

Elly Wijnen zei

De mooiste dingen ontstaan per ongeluk.

Christel Sins-Camp zei

Hé, zo'n strijkplank heb ik ook, maar dan met rode vlekken...

Nienke zei

Ik heb altijd een witte onderlap op de strijkplank liggen om te checken of alles goed gegaan is, jij misschien vanaf nu ook wel :-). Erg mooi om te zien, je zou toch zo een prachtige quilt van de complete serie willen naaien?