donderdag 4 augustus 2011

heerlijk dagje verven bij Nienke

Vorig jaar lag het al in de planning maar toen ging het niet door vanwege een hittegolf. Maar vandaag was het dan eindelijk zover: een dagje verven bij Nienke .
En deze keer dan met Marjolijn haar man als chauffeur zodat Marjolijn en ik uitgerust bij Nienke op de koffie verschenen.

Allereerst natuurlijk lekker beppen en elkaars werk bewonderen. Want er is toch niets mooiers dan een werk in het echt te mogen zien. Bovendien was het voor mij de gelegenheid om de meiden advies te vragen over de problemen waar ik tegenaan loop met mijn nieuwste project. En ik heb die ook echt gekregen, dus kan ik verder experimenteren. Maar daar over veel later meer.


En dan eindelijk verven. Nou, het is net alsof je echt bij een juf op les gaat hoor. Zo was alles al perfect voor ons klaar gezet zodat we zo konden beginnen. Eerst de recepten nog doorgenomen waarbij ook advies van Nienke voor mij onontbeerlijk was, want met al haar verfkennis gaat ze veel verder de diepte in dan ik zelf zou doen.Persoonlijk houd ik niet van doelloos kleurenseries van 38 lapjes te verven, waarvan ik toch niet weet of ik ze ga gebruiken. Om wilde zoveel mogelijk nuances tussen roze toermalijn naar paarsen. En als je je wens dan kenbaar maakt is je eigen recept die ik van te voren had gemakat, ineens overbodig geworden want Nienke tovert uit haar stalenboek een recept tevoorschijn waarvan ik droomde. Dus heb ik vanmorgen 30 gradaties geverfd in roze toermalijn en azuriet. Morgen ga ik hetzelfde nog een keer doen dan met turqoise om het verschil te kunnen zien. Daarom heb ik fateights geverfd ipv fatquarters.


Omdat tussen het verven door het geen moment bij mij is opgekomen om foto's te maken heb ik dat van de emmertjes maar gedaan zodat jullie wel kunnen zien dat er echt wel geverfd is vandaag.

Na een heerlijke lunch kregen we vanmiddag nog een presentatie mbv een beamer in fotobewerkingsprogramma's. Het is gewoon heerlijk om te zien wat je daar allemaal mee kunt. Je ziet de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden van het verwerken in een quilt. Om het allemaal te zien en eventueel toe te passen vind ik prachtig. maar om er een qullt van te maken zie ik mezelf niet zo snel doen. Want in mijn beleving zie je dan al precies hoe je quilt eruit zal gaan zien terwijl ik het juist de spanning vind om een quilt geboren te zien worden. Dat je onderweg problemen moet zien op te lossen.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een geweldig dagje zo! Wat jammer dat ik niet in de buurt woon. Ik had ook graag het fotobewerken willen zien.En leuk die gradaties in rose tot paars te verven. Toevallig ben ik bezig met de recepten in ml. van Nienke. om wel de 38 kleuren te verven. Één serie is klaar, morgen de volgende serie,met de drie andere basiskleuren. Tenminste: als de zon zich laat zien. dan kunnen ze lekker broeien buiten!
Maar jullie dag kan niet meer stuk!

marjolijn zei

Ja, we hebben echt genoten. Ik ga ook snel de andere serie van 36 kleuren schilderen.
Het kaarsje was 's avonds wel uit!

Nienke zei

Wat grappig om deze gezellige vriendinnendag door jouw ogen te lezen als een serieuze workshopdag ;-). Ik heb ervan genoten, no stress, veel lachen, en tussendoor nog wat van elkaar leren, doe mij elke week zo´n dag! Altijd welkom!

Elly Wijnen zei

Ben benieuwd naar de kleuren.
Samen bezig zijn werkt natuurlijk heel stimulerend.

Marielle zei

Hoe zijn je lapjes geworden?