zondag 10 februari 2013

resultaten van het quilten

Wat is dat toch een vies werkje om dat avalon uit te spoelen. Van te voren had ik wel veel weggeknipt, maar ja, er bleef nog genoeg over. En jeetje, wat komt er  dan weer een verf af. Al het spoelwater was rood.Ik deed het beneden in de badkamer, en toen moest ik met die natte lap naar boven om em op de balustrade te laten drogen. Jullie willen niet weten hoeveel rode sporen ik heb achtergelaten. witte muren waren rood, druppels op de vloeren en later bleek de balk van de balustrade ook deels rood geworden. Ach, je moet toch kunnen zien dat er gewerkt wordt nietwaar? Gelukkig zag ik sommige dingen op tijd, zodat ik het nog kon verwijderen. En de rest? Ach dat zie ik toch niet. Op onze eiken vloer in de kamer zitten wel meer van mijn verfvlekken.

Maar daar gaat het nu niet over. Het quiltwerk. Ik heb es goed naar de site van Corinne gekeken. Want ik vind haar manier van vilten zo mooi. Hoe ze dat doet met zelf geverfde lappen. En ach, als je dat zelf dan voor 't eerst doet heb je zo maar opeens je eigen stijl te pakken. Heerlijk vond ik het om deze prachtige lap te quilten.


7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een omvangrijk klusje! Hoe komt het dat er nog zoveel verf uit je sprei komt? Ik was mijn lappen altijd in de wasmachine op 30 graden, als ze geverfd zijn, dan komt er helemaal geen verf meer af.
Maar hoe dan ook, het wordt een meesterwerk!

Johanna Zweden zei

Wat een kunstwerk
Fijne maandag gr joke

marjolijn zei

Ik was het ook in de machine net als Hannie en dan druipt de lap ook niet meer. En als het nog druipt gewoon in een emmer meenemen (smile). Synthrapol schijnt erg goed te werken om alle losse moleculen verf uit je stof te wassen.
Kan me wel voorstellen dat je plezier hebt gehad in het quilten.

Ineke zei

Errug mooi en je hebt een artistieke vloer.

Anoniem zei

Mooi resultaat, zowel werkstuk, als de vloer en balustrade (haha)

Joke Hardenbol zei

Dat van die verf overal herken ik wel, a is het bij mij meestal acrylverf ;-). Mooi geworden!

Dea zei

Het is werkelijk een prachtige lap! Dat lijkt mij ook heerlijk om te quilten.