dinsdag 29 januari 2013

sneeuwverven

Zijn jullie al zat van alle foto's van sneeuwverven? Ha, dan heb ik er ook nog een paar.

Ik dacht eigenlijk het dit jaar maar eens over te slaan, maar ach, net op de laatste dag ben ik toch gezwicht. Eens kijken of ik een mooie rode sneeuwlap kon maken.

Helaas, dat is niet gelukt, maar het heeft toch wel wat moois op geleverd.

Het was eigenlijk te lang geleden, maar op Aart zijn blog las ik dat het een droge lap moest zijn. Maar ik had geen geprepareerde lap meer. Dus 's morgens eerst een meter stof in de soda gezet. Heb em na een uurtje soppen gestreken en toen een tijdje te drogen gehangen. (jullie begrijpen dat ik een witte strijkijzerzool had)

Maar natuurlijk deed ik weer wat fout. Eerst rode jaspis, sneeuw, roze toermalijn, sneeuw, barnsteen en onyx en als laatste weer sneeuw.

Die rode jaspis had als laatste gemoeten om een mooie rode kleur te krijgen.

De hele nacht heeft het in een koele bijkeuken gestaan en 's morgens heb ik em naast de haard gezet. Toen smolt het sneller. 's Avonds uitgespoeld.

Eerst de smeltlap die onderin lag. Dit is een stukje oude laken waar ik bij mijn witte wals proefjes op had gestempeld met acrylverf en lumiere. Onderin zie je nog een klein stukje van die witte stempels. Die zijn dus gewoon wit gebleven.


En dan mijn grote lap van een meter breed en 1.40 lang.


Met deze details. Ook al is het niet de kleur die ik had gehoopt, toch ben ik er erg mee in mijn nopjes.
13 opmerkingen:

Ineke zei

Als jij er blij mee bent dan is het toch goed?

Anoniem zei

Mooie kleur,ik vind de tweede erg mooi met dat patroontje.

Ellen zei

De laatste is mooi!!!!!!

Hannie de Beer zei

Kan me voorstellen, dat je erbij mee bent. Een prachtige rode kleur ,en een mooie tekening in de lappen!

Dea zei

Prachtige stoffen en heel bruikbaar!

janneke zei

Misschien niet zulke hele duidelijke splitsingen maar wel heel bruikbaar!
Het blijft leuk om te doen!!!

Aart zei

Mooie lappen Christina! Je kunt natuurlijk ook leuk spelen met eerst stempelen en die lappen bewaren voor een volgende sneeuwperiode, dan werken de stempels als een resist. Je brengt me op een idee.
http://quiltaart.blogspot.nl

ann vanherle zei

Altijd bruikbaar die mooie kleuren

Janien zei

Heel mooi! Hier is vast wel een project voor te vinden.

Joke Hardenbol zei

Het is misschien niet de kleur die je hoopte, maar het zijn wel prachtige lappen.
De verf in verschillende laagjes doen is weer een nieuwe voor mij. Ga ik een volgende keer ook proberen. Ik stop de pot altijd vol sneeuw en strooi bovenop de verf en dfan nog een dun laagje sneeuw erover.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Mooie resultaten. Tot nu toe middenmaat lappen en Tshirts zo geverfd maar grotere lappen dus ook te doen. Bij het snel droog willen hebben van een in soda gezette lap heb ik mijn strijkboutzool helemaal geruiineerd. Moest een nieuwe strijkbout kopen. Dus nu strooi ik soda op de lappen als ze nog geen badje hebben gehad.

els zei

Ik ben het met de anderen eens dat het echt mooie lappen zijn geworden. Ben ik de enige die een gezicht zie in de tweede lap?

marjolijn zei

Van mooie lappen krijg je nooit genoeg. Grappig ik ben ook met de laatste sneeuw overstag gegaan. Ik had dus ook op het laatst mijn lappen even geweekt in een soda/zoutoplossing en ging dus ook prima. Ik vind die lappen prachtig geworden en het wordt altijd anders dan verwacht. Maar dat is juist toch zo verrassend? Gewoon lekker van genieten.