donderdag 8 december 2011

bbc en OEQC

Volgens mij is het al wel een 3 jaar geleden dat Margeeth op een forum voorstelde om met een groep mensen lapjes en allerlei toebehoren, met een opdracht daarbij te wisselen. Wat ik me van de eerste opdracht bijvoorbeeld herinner is dat alles wat in het zakje zat moest worden gebruikt. Ik heb toen zelf als opdracht meegegeven dat ze een nieuwe techniek moesten toepassen.

Dit heete volgens Margeeth een BBC wat staat voor Brown Bag Challenge.Iedereen die eraan mee deed heeft een quiltje gemaakt. Maar ik heb steeds een blok gemaakt. Mijn ondergrond bestond uit creme jute-achtige stof waarvan ik de naam natuurlijk weer ben vergeten. Onder die creme jute heb ik een grotere ondergrond gelegd van echte jute. En daarop steeds een compositie van bloemen. Het is allemaal gequilt met bladeren.

Ik zal op het besloten artforum de hele quilt laten zien, maar om jullie te troosten hier 3 detailfoto's.
Omdat de OEQC als thema bloemen heeft, heb ik dit werkstuk nu afgemaakt om op te kunnen sturen. De deadline is 15 januari dus ik ben lekker op tijd. En een naam heb ik met hulp van dh vanmiddag ook bedacht: flower bed. Een bloemenperk dus.

6 opmerkingen:

Christel Sins-Camp zei

Ik heb het geheel al op het forum bekeken, maar de details zijn ook schitterend. Dit vraagt om een "real lefe" bezichtiging!

marjolijn zei

Ja, hij is echt mooi geworden en prachtig gequilt! Geweldig dat je hem toch hebt afgemaakt. Het is een echt flower bed hoor.
gr. Marjolijn

Gingini zei

Wat een heerlijke, kleurrijke blog heb je! Ook heel erg leuk om al die uitdagingen met materialen te zien. :)

Hannie de Beer zei

Echt een werk van jou Christhina! Prachtige kleuren en materialen. Heel bijzonder! Ik woon in de buurt van Veldhoven,dus ga ik zeker kijken,want natuurlijk wordt hij geselecteerd!

Anoniem zei

Ziet er mooi uit! Prachtige kleuren.
Marjo

Ineke zei

Heel apart, echt iets voor jou.